Ägarens svar – inför speciella duellen på Åby

Foto: kanal75/montage
TRAV

Bröderna Tristan Sjöberg-Knutsson och Mikael Knutsson flyttade Sebastian K. från Lutfi Kolgjini till Åke Svanstedt.

Ett lyckat beslut då hästen sprungit in 6,2 miljoner kronor bara i år.

På lördag möter de förre tränaren Lutfi Kolgjini i SM – där Sebastian K. och Raja Mirchi gör upp om 600 000 kronor.

– Raja Mirchi är underbar, men jag backar min egen häst, säger Tristan till Trav365.

I början av juli blev det klart. En av Lutfi Kolgjinis största stjärnor lämnade stallet. Sebastian K. som ägs av bröderna Tristan Sjöberg-Knutsson och Mikael Knutsson gick till Åke Svanstedt. Vid flytt-tillfället var deras pappa Bertil Knutsson, som avled i somras efter en tids sjukdom, ägare. Han berättade för Trav365 att det var generationsskiftet som låg bakom flytten och att sonerna skulle ta över.

”Låta hästarna tala”

Beslutet om flytt kan bröderna Knutsson inte ångra. På fem starter hos Åke Svanstedt har superhästen tjänat över fem miljoner kronor.

Resultatraden: 2 - 1 - 1 - 1 - 1.

Den senaste segern kom i Masters du Trot på Solvalla med över två miljoner kronor i förstapris.

Nu väntar SM på lördag och där stöter Sebastian K. och ägarna på sin förre tränare Lutfi Kolgjini som startar Raja Mirchi.

Och lita på att ”Ludde” vill visa sig på styva linan i helgens lopp. Han har uttalat sig vid ett flertal tillfällen att Raja Mirchi är en bättre häst än Sebastian K..

– Ludde är en fantastisk tränare och jag uppskattar hans åsikter, men jag tror på min häst, även om den nu inte längre är hos honom. Man får låta hästarna tala, loppet gå och sen får man se vad som händer, säger Tristan Sjöberg-Knutsson som svar på Kolgjinis uttalande.

”Allt är fint”

Efter ett snack med tränaren Åke Svanstedt är delägaren belåten och positiv inför storloppet på Åby.

– ”Sebbe” är i toppform. Jag pratade med Åke i går (läs tisdag) och allt är fint. Min lilla häst kommer göra bra ifrån sig. Raja Mirchi är underbar och jag har stor respekt för den hästen, men jag backar min egen häst, säger han.

Och fortsätter:

– Vi har en häst tillsammans med Ludde, som han tränar. Jag blir glad om Raja blir tvåa och vår häst vinner. Tiondespåret för Sebastian K. är inte så roligt, men det är lång distans, så det finns mycket tid att komma i bättre position.

”Bestämt vilken flaska jag ska öppna”

Tristan, som är bosatt i Singapore, har varit på en lång jobbresa i USA de senaste veckorna. Efter alla flygresor orkar han inte ta sig till Sverige på lördag för att se sin guldklimp tävla.

– Nej, det måste bli ett stopp på mitt resande. Jag har börjat lägga in de stora loppen för nästa år i min kalender, men nu går det inte. Mikael kommer dock vara där med hela familjen, säger han.

SM på lördag kommer att gå 23.45 – Singaporiansk tid.

– Jag har redan bestämt vilken vinflaska jag ska öppna, till det blir det en god stek. Blir det vinst öppnar jag en till flaska, säger Tristan med ett skratt.

– Vinner han inte dricker jag ändå, fliker han snabbt in.