Så har de vunnit 106 milj på Åby

Hockeystjärnorna, pensionären och storspelaren har blivit V75-miljonärer på banan

Christer Eriksson, Tommy Salo, Kristian Huselius och pensionären från Askim har haft framgångar på Åbytravet.
TRAV

Åbytravet är banan som levererar miljonvinster.

Hockeystjärnorna, pensionären från Askim, och storvinnaren Christer Eriksson har alla blivit rika på helgens V75-bana.

Tillsammans har de vunnit 106 miljoner kronor på Göteborgsbanan.

– Jag älskar Åby, säger Christer Eriksson.

Miljonbanan Åbytravet står som värd för helgens V75-tävlingar. Det blir toppsport när SM avgörs och det ser ut att bli en duell mellan de två stjärnorna Sebastian K. och Raija Mirchi i V75-3.

Dessutom kan det bli miljoner till V75-spelarna. Åbytravet har gjort flera travspelare rika de senaste åren.

Pensionären från Askim och hans vänner blev ensamma med alla rätt vid V75 på Åby 1996 och spelade in hela 33 miljoner kronor efter att ha satsat endast 180 kronor. Då var vinsten den största i ATG:s historia.

I år plockade han in en ny storvinst på turbanan efter att ha lämnat in en rad för 140 kronor.  Pensionären och hans vän prickade in alla rätt och vann 1,7 miljoner kronor.

”Ringer till tränare”

I en intervju med Trav365 berättade pensionären varför just han vinner.

– Jag kan hästar. Sedan får man luska och snoka runt. Jag ringer runt till travtränare. Jag känner många. Jag känner Åke Svanstedt, Kari Lähdekorpi och Björn Goop. Jag känner de flesta, sa han.

Goops häst – en spik

Även hockeystjärnorna gillar att spela på Åbytravet. Kristian Huselius satte sjuan för fyra år sedan efter att ha fått information av sin vän kusken och tränaren Björn Goop. Goop hade tipsat om att stallets häst Global Investment skulle gå barfota runtom och Huselius valde att spika hästen i den sista avdelningen.

Global Investment vann och Huselius  satte alla rätt på V75. Han hade valt att spela V75 vilket innebar att han fick 2,5 gånger utdelningen. Vinsten blev 5 926 500 kronor.

Ingen spik

Hockeystjärnan Tommy Salo spelade in 5,5 miljoner kronor på Åbytravet för två år sedan i samband med Kungapokalen.

– Jag var helt rätt ute den gången och trodde mycket på skrällarna som vann. Jag hade gjort ett system utan spikar och gick kort i ett par lopp i stället, har Salo tidigare berättat för Trav365.

Allra mest har storspelaren Christer Eriksson spelat in på Åbytravet. I januari i år blev han och vännerna ensamma med alla rätt på V75 och drog in 60 miljoner tillsammans.

Efter vinsten berättade han varför han gillar Åby.

– Jag älskar Åby. När jag hade ATG-butik spelade vi alltid hårt på V65 på Åby på torsdagarna. Det är intressant med open stretch, loppen blir annorlunda. Vi spelade alltid med dubbla insatser då, det var ”Dajmen” som lärde mig det.

FAKTA

Mer om Åbytravet.

Är sveriges näst största travbana, ligger i Mölndal utanför Göteborg.

2007 fick banan dubbla open stretch-spår. 

Banans upplopp är 187 meter

Flest segrar på banan: Olle Goop.

Senaste champion på banan. Åke Svanstedt.