Modellens nya jobb – i Sverige

TRAV

Hon blev känd i Norge när hon vann Paradise Hotel i landet.

Nu jobbar modellen Madelen Voreland Berås, 22, i Sverige – med trav.

– Jag stortrivs här, säger hon till Trav365.

Hennes syster är Malin Berås som gjort succé i Norge inom montésporten och tävlat i USA.

Även lillasyster Madelen Voreland Berås har ett stort travintresse och är en skicklig montéryttare och kusk.

De två syskonen är uppväxta med travet då pappa Arild Berås är travtränare i Norge.

Efter att ha varit med i, och vunnit norska Paradise Hotel, bott i Los Angeles och studerat teater har Madelen bestämt sig för att satsa helt på travsporten.

”Blir kvar här”

Valet stod mellan USA och Sverige. Nu har hon bestämt sig. Hon har varit anställd hos Lutfi Kolgjini i knappt tre veckor.

– Här blir jag kvar ett tag, jag stortrivs. Jag kommer inte åka till USA när jag trivs så bra här. Det är väldigt fint och jag ridtränar hästar. Kolgjini håller på att bygga en helt ny galoppbana som vi ska träna på i vinter, säger 22-åringen.

”Mycket fina hästar”

För dagen har 22-åringen nio passhästar – så det är fullt upp med jobb.

– Men vi ska ha sju stycken sen, det är ganska mycket nu, men det går bra. Jag bor på gården och det är mycket fina hästar att jobba med och väldigt fina möjligheter att träna hästar på här i Vomb.

Hur är Lutfi Kolgjini som chef?

– Han är en väldigt bra chef så här långt. Han har sina egna meningar om saker och ting och det är viktigt. Så länge man gör sitt jobb är han nöjd. Jag gör så gott jag kan, säger Madelen med ett skratt.

Du längtar inte hem till Norge?

– Nej, det gör jag inte. Det är bara en timme med flyg hem, så jag reser när jag vill. Jag saknar naturligtvis familj, vänner och hästarna hemma, men som sagt har jag det så bra här att det går bra, säger Madelen Voreland Berås.