Vann 4,5 miljoner – bjuder på drag till helgens V75

21-åringen fixade storvinsten på V75 förra veckan – nu är han ute efter nya miljonvinster på Åby

Foto: Kanal 75
Traventusiasten Rickard Hansson spelade in 4,5 miljoner kronor åt kunderna på Eskils Tobak i Helsingborg. Till vänster: Butiksägaren Mattias Carlsson.
TRAV

Han är känd från radioprogrammet "Barfota runt om" och som expertkommentator i "ATG-Live".

I lördags spelade Rickard Hansson in 4,5 miljoner kronor på V75 åt kunderna på Eskils Tobak i Helsingborg.

– Ena delägaren i butiken brukar alltid klaga på "dessa jävla hästar", nu låter det lite annorlunda, säger 21-åringen som bjuder på sina bästa miljondrag inför helgens V75-omgång på hemmabanan Åby.

Tolv system lyckades pricka in alla rätt under lördagens V75-omgång på Hagmyren.

Fem gav återbäring på över fyra miljoner kronor, ett av dessa var andelssystemet på Direkten Eskils Tobak i Helsingborg.

Hjärnan bakom det verket var traventusiasten Rickard Hansson, tidigare anställd i butiken och numera bland annat kommentator i ATG:s egen livekanal.

– Varje gång det är jackpot på V75 så spelas det ett stort system på Eskils Tobak. Det är fritt att köpa hur många andelar som helst. Den här veckan sålde man 97 stycken för 300 kronor styck, systemet kostade 29 000, berättar Rickard Hansson alltså fick ansvaret att snickra ihop V75-systemet och gick in för att läsa på så mycket som möjligt.

– Vill jag ha information om hästarna, allmänt skvaller, eller spelmässiga vinklar så vet jag vart jag ska vända mig, det är viktigt att ha ett bra kontaktnät inom travet, precis som inom alla branscher man är intresserad av. Systemet var byggt med en spik: Package Deal. Sedan hade vi Covington Ås som utgångshäst, förklarar han.

Den stora insatsen gav muskler att strecka på ordentligt. Faktum är att man inför sista avdelningen satt kvar med samtliga hästar på kupongen och alltså redan var garanterade sju rätt.

Vinnare blev Pine Alone och Åke Svanstedt, vilket innebar att andelsköparna får dela på drygt 4,5 miljoner.

Tre drag till Åby

Själv hade Rickard Hansson en andel i systemet och fick strax över 45 000 kronor, men det fanns de som vann mer.

– Det var nästan bara stammisar som var med på vinsten, sådana som varit med på de flesta bolagsspel i många år och det var extra roligt. En person hade köpt tolv andelar.

Att Rickard Hansson är en populär figur i Helsingborg för tillfället är därmed ingen vågad gissning.

– Jag har fått några glada tillrop, men inte pratat med så många där nere utom mina närmaste vänner, så något firande har vi inte hunnit med ännu. Men det kan bli snart kanske. En del av de som var med på systemet är riktiga "fylletrattar" så det lär bli något fruktansvärt vilt.

Den här veckan är det inte jackpot på V75 och därmed har man inte planerat något riktigt stort system på Eskils Tobak.

Det gör att vi kan lura miljonvinnaren att dela med sig av sina bästa tips inför lördagens omgång, som passande nog avgörs på Hanssons hemmabana Åby.

Rickard Hanssons tre bästa V75-drag till lördagen:

8 Västerbo Prestige V75-2

”En grymt kapabel häst som förmodligen inte hade gjort bort sig i flera klasser uppåt. Håller han ihop aktionen och är lika fin som senast blir det en ny uppvisning.”

2 Deuxieme Picsous V75-3

”Gick bra som tvåa senast, visst, han tappade lite till slut men Saston är som bekant hiskelig för dagen. Ett spännande läge och en häst som ligger mig varmt om hjärtat - och dessutom lär strecken vara mycket låga, det lockar.”

6 Perfection Pellini V75-4

”Ganska vettig häst för klassen som har ett spännande utgångsläge, prickas starten får han den bästa resan av samtliga och då blir han vass via open stretch.”

Robin Johansson/Kanal75