Emma och Zäta säljer travlöftet

TRAV

Henrik och Emma Zetterberg gör sig av med sin ögonsten – travhästen Sex and the City.

Hästen är till salu för 10 000 kronor.

– Den är såld till 99 procents säkerhet, men jag är inte helt hundra, säger Jimmy Jonsson, försteman hos stall Bergh där hästen har tränats.

Hockeyproffset Henrik Zetterberg har ett stort travintresse som han har haft med sig sedan barnsben. Tillsammans med sin fru Emma Zetterberg har han ägt två hästar hos Bergsåker-proffset Robert Bergh.

– Jag följer med en hel del via internet och ATG-Live. Man får alltid hög puls av att se sina egna hästar tävla, har Zäta berättat tidigare.

”Bra talang”

Nu väljer de välkända profilerna dock att sälja en utav dem, Sex and the City.

En häst som spåddes en bra framtid som tvååring.

– Hon har alltid visat bra talang och det känns som en riktigt bra häst. Hon har bra fart och bra trav. Egentligen har hon varit startklar i en månad men eftersom hon var lite hetsig tidigare ville jag träna på ytterligare litegrann, berättade tränaren Robert Bergh i en tidigare intervju med Trav365.

”Gick till avel direkt”

Sex and the City gjorde fem starter i karriären och tjänade 35 000 kronor, men fick sluta tävla som treåring.

– Hon gick till avel direkt efter den säsongen. Det var vissa omständigheter som gjorde att det blev så, säger förstemannen hos Bergh, Jimmy Jonsson.

Varför säljer de hästen?

– De vill ha tävlingshästar och de vill åt tävlingsmomentet. Jag tror inte de vill hålla på med avel, förklarar Jonsson.

”Börjat träna...”

Den andra hästen som Henrik och Emma har hos Bergh är fjolårets Derbyfinalist Aleksej. Aleksej har sprungit in över 770 000 kronor på 28 starter. Hästen har varit långtidsskadad, men nu är han på gång igen.

– Vi har börjat träna upp honom lite lätt efter en gaffelbandsskada, säger Jimmy Jonsson.