Skiftarbetaren: ”Så vinner jag storvinsterna”

Spelade in 150 000 kronor på V65 – berättar om hobbyn

Foto: Privat/Kanal 75
Tips till Åby Rebecka Falk tippar V75 och tror på Åke Svanstedt och Sebastian K.
TRAV

Maskinoperatören Rebecka Falk, 28, vet hur man vinner storvinsten på trav.

Hon brinner för sporten och ägnar två timmar per dag till att läsa på och se lopp.

– Som mest har jag vunnit 150 000 kronor, säger hon.

Rebecka Falk från Sundsvall blev travfrälst redan som liten när hon började se travlopp på tv. Efter det har intresset bara ökat.

– Jag har ridit i många år. Men när jag var liten fastnade jag för travet när jag såg travsändningar. Jag började spela in travlopp på VHS och jag gjorde system som min mamma fick lämna in. Någon gång vann vi en liten slant. Mamma tog med mig på trav och bland annat åkte vi till Solvalla för att se min favorithäst Zoogin när han gjorde sitt sista Elitlopp. Det var en upplevelse. Nu är min dröm att jobba med travet, som tipsexpert, berättar hon.

Läser på

I dag arbetar Rebecka skift på Tunadals sågverk i Sundsvall, men mycket av den lediga tiden ägnar hon till spelet.

– Jag älskar trav och att spela. Jag lägger nog två timmar om dagen till travet. Jag kollar lopparkivet, läser Travronden, Trav365 och ser travet på tv.

All tid hon lägger ner har gett utdelning. Senaste åren har det blivit några större spelvinster.

– Jag har spelat in sexsiffriga belopp, men ännu inget sjusiffrigt. Men jag hoppas att det kommer. Största vinsten kom för tre år sedan när jag spelade in 150 000 kronor när det var V65 på Solvalla första advent.  Efter vinsten tog jag körkort och köpte massa möbler som jag behövde. Men jag slösade inte bort dem, säger hon

– Jag var själv på vinsten och hade lämnat in ett jokersystem.  Jag tippar oftast jokersystem. Då får jag med många fler hästar och jag tror att det är lättare att vinna.

Har du gått plus på travet?

– Ja det tror jag att jag har. Det blir en extra slant.

Även på jobbet blir det en hel del trav. Arbetskamraterna har gått ihop och lämnar in system varje vecka och det är Rebecka som tippar.

–  Nyligen fick vi in en V75:a på jobbet och vann 20 000 kronor. Jag har många killar som arbetskamrater, så det blir en hel del travsnack på jobbet. De kallar mig för trav-professorn, skämtar Rebecka.

Tror på Svanstedt

Till helgens V75 har Rebecka läst på och bjuder på tipsen här på Trav365.

– Jag har jobbat natten och sedan studerat lopparkivet efter det. Det ser ut att bli favoritbetonat. Sebastian K. tror jag bara vinner. Och Viola Silas ser ut att ha bra chans på lördag.

I det sista loppet väljer hon att chansspika 9 Prawns.

– Jag tycker att hästen har mött tuffare motstånd. Nu har han perfekt smygläge, och han är en bra sprinter. Jag tror att han vinner via open stretch.

FAKTA

Här är Rebeckas V75-system till Åby

V75-1: 3, 4, 6, 9, 10

V75-2: 2, 6, 8

V75-3: 10 Sebastian K.

V75-4: 1, 2, 3, 6, 8, 9, 12

V65-5: 1, 2, 5, 7

V75-6: 2, 3, 5

V75-7: 9 Prawns