Här utklassar han motståndet – vinner 600 000 kronor

Raja Mirchi imponerade stort i Svenskt Mästerskap

Foto: ATG Live
Här vinner Raja Mirchi Svenskt Mästerskap
TRAV

Förhandssnacket stod mellan Raja Mirchi och Sebastian K.
Vem som vann? – Raja Mirchi i överlägsen stil.
Hästen fullkomligt krossande sina konkurrenter i Svenskt Mästerskap.
– Jag känner en oerhörd tillfredsställelse, säger Lutfi Kolgjini efter segern.

Han har klassats som en av travvärldens största talanger. Men skador och galopper har satt stopp för stjärnhästen Raja Mirchi. Under lördagens SM-tävlingar fick han och tränaren Lutfi Kolgjini sin revansch. Tillsammans vann de i överlägsen stil och pulveriserade motståndet sönder och samman.
– En helt fantastisk insats, bland det bästa vi sett på en svensk travbana i år, säger expertkommentatorn Lennart Forsgren

Vinstgivande drag

Inför dagens start gjorde tränaren och kusken Lutfi Kolgjini ett drag som skulle visa sig slå mycket väl ut. ”Ludde” tog bort alla skorna på sin stjärnhäst och segern var aldrig hotad. Förhandsfavoriten och de senaste månadernas stora snackhäst, Sebastian K. hade ingen chans att utmana Raja Mirchi. Åke Svanstedt hamnade långt bak från start och var tvungen att anvancera fram i dödens med varvet kvar. Men in på upploppet var han slagen och Raja Mirchi vann i enkel stil.
– Jag har sagt hela veckan; Ni kommer få se ett stort lopp. Jag älskar Sebastian, men nu ville jag bara slå honom och så blev det. Det hade inte varit så kul att köra hem och fått stryk, men jag tycker sporten behöver lite mer kaxighet och mer boxningssnack och det bjöd vi på. Han behöver något lopp till i kroppen och sen ska han vara på topp, sa Lutfi Kolgjini.

"Rysningar"

Efter loppet var experten Anders Malmroth alldeles tagen av Raja Mirchis prestation.
– Att se honom i detta skick är helt makalöst. Hästen gör en fantastisk insats och det ska bli mycket spännande att följa honom i vinter, säger han i direktsändning.

ARTIKELN HANDLAR OM