Stort drama – i Sto-SM

Tre hästar jämsides i mål

Foto: Atg live
TRAV

SM för ston bjöd publiken på ett rafflande upplopp.
När mållinjen kom var tre hästar jämsides.
Vann gjorde: Global Kitten och Magnus Jakobsson.
– Det var nära redan ifjol, det såg länge jävligt mörkt ut, jag vet i tusan vad som hände, säger Magnus Jakobsson efter SM-guldet.

Det blev ett mycket händelserikt lopp när Sto-SM avgjordes på Åby. Redan innan start var det stort drama då förhandsfavoriten, Viola Silas, blev struken nära inpå start. Istället vann Global Kitten och Magnus Jakobsson före Åke Svanstedts Braås Palema. Loppet blev mycket rafflande och det såg länge mörkt ut för det vinnande ekipaget. Men in i slutkurvan galopperade tre hästar och luckan uppenbarade sig för Jakobsson.
– De galopperade till höger och vänster och plötsligt fick jag fritt fram, säger han.

Hårt i mål

Upploppet var ett av de mest rafflande på länge. Bråas Palema såg länge ut att gå emot en enkel seger, men stannade totalt för kusken Johnny Takter. Istället kom flera hästar från alla håll och kanter. Den som sträckte på sig mest var Global Kitten som vann med mycket liten marginal. För Magnus Jakobsson var det en riktigt skön revansch, då de redan förra året var nära att kamma hem SM-titeln.
– Det var nära redan ifjol, så detta är fantastiskt roligt. Men det såg länge jävligt mörkt ut och jag vet i fasen vad som hände. Det blev hårt i mål men jag tyckte att jag hann först. Det är skitskoj, säger en mycket glad tränare och kusk.