Från Hultman till Svanstedt = Succé

Hästarna imponerar stort efter flytten

TRAV

Åke Svanstedt kan verkligen förvandla hästar.
Se bara på Aristocat Boko och By Air som var tveksamma hästar hos Stefan Hultman.
Hos Svanstedt har de utvecklats något enormt och under V75 på Åby vann båda hästarna i överlägsen stil.
– Jag trodde inte hästen kunde gå en 1.13-tid, men det gjorde han ganska enkelt, säger Åke Svanstedt efter segern med By Air.

Foto: Kanal 75
Stefan Hultman flyttade hästar - nu dominerar de

Stefan Hultman hade ingen lycka i träningen med Aristocat Boko och By Air. Hästarna visade ingen utveckling och var ofta bleka i loppen. Efter flera motgångar flyttades hästarna till Åke Svanstedt – och där har hästarna gjort stor succé. Framförallt Aristocat Boko har övertygat enormt och frågan många ställer sig är hur hästarna kan utvecklas så mycket från stall Hultman – till Åke Svanstedt.

Imponerade stort - igen

Under SM-tävlingarna på Åby startade både Aristocat Boko och By Air. Hur det gick? Båda vann i överlägsen stil och imponerade stort för sin nya tränare.
– Han var överraskande bra. Jag trodde inte att han kunde gå en 1.13-tid men det gjorde han. Man får smacka och köra lite hela tiden, men han stack undan bra när jag ryckte tussarna. Vi tar ett lopp i taget, sa Åke Svanstedt.

Svanstedt dominerar

Förra veckan tog Åke Svanstedt tre V75-segrar. Under lördagens V75-omgång var det återigen dags för ny uppvisning. Inte nog med att Aristocat Boko och By Air vann, han avslutade även omgången med att visa upp Perfect Toll i ett bländande skick. Hästen imponerade stort och vann mycket enkelt från dödens.
– Det är bara att buga och bocka för Åke. Han är i en klass för sig helt enkelt, säger expertkommentatorn Lennart Forsgren.