Commander tillbaka efter starten på Åby

Stjärnan gjorde första starten efter att ha drabbas av vätskebrist

TRAV

Årets travkung i Europa, Commander Crowe, fick nöja sig med tredjeplatsen i det franska storloppet Grand Prix du Sud-Ouest på söndagen.

Foto: Kanal 75

Commander Crowe gjorde sitt första tävlingsframträdande efter den omtalade starten i Åby Stora Pris för en månad sedan, där han drabbades av vätskebrist och fick 14 dagars startanmälningsförbud. Och det är möjligt att han var en aning ringrostig.

Från spår åtta bakom startbilen fick han en usel start och han tvingades harva en bit i spåren innan han kom fram utvändigt om ledande Roi du Lupin. Där fick han trava resten av loppet och märkt av det tunga upplägget räckte inte krafterna för att gå i klinch med ledaren som höll undan till seger, närmast följd av en smygkörd Save The Quick.

Kanada nästa

Loppets förstapris uppgick till cirka 800 000 kronor. Commander Crowe fick 200 000 kronor för tredjeplatsen och därmed passerade han elva miljoner kronor insprunget sedan årsskiftet. Så mycket har aldrig en svenskfödd häst tjänat under en säsong tidigare. Och mer klirr i kassan kan det bli innan årsbokslut. Hästens nästa start är planerad till Breeders Crown på Toronto-banan Woodbine 27 oktober. Där väntar över två miljoner kronor på vinnaren.

Ola Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM