Stjärnkusken nära comeback – efter sin stroke i somras

TRAV

I somras drabbades han av en stroke och kämpade för sitt liv.

Nu, tre månader senare, tränar Jean Michel Bazire sina hästar igen och snart gör han comeback på tävlingsbanan.

– Jag tror att han kör lopp redan i helgen, det är helt fantastiskt, säger kollegan Anders Lindqvist.

Foto: KANAL75
Jean Michel Bazire.

Den franske superkusken Jean Michel Bazire, 41, blev i mitten av juli plötsligt sjuk efter ett storlopp. Han fördes med ilfart till sjukhuset – där läkarna konstaterade att Frankrikes vinstrikaste kusk drabbats av en stroke. Läget var ett tag livshotande, och att tro på en comeback då var utopi.

”Pigg och glad”

Men nu, tre månader efter dramat, är Bazire sensationellt tillbaka i vagnen och i går tränade han sina hästar för fullt på träningsanläggningen Grosbois utanför Paris. Bazire körde flera hästar, och hans kollega Anders Lindqvist kollade på och gladdes över den snabba och oväntade comebacken.

– Han verkar pigg och glad och körde otroligt bra. Det fungerade helt makalöst bra, och man kan inte se att han varit sjuk. Det är fascinerande hur fort han återhämtat sig och jag är otroligt glad över att se honom köra häst igen. Det enda problemet är talet, men hästarna förstår vad han säger, säger Lindqvist till Sportbladet.

”Fysik utöver det vanliga”

Hela Frankrike håller nu tummarna för att Bazire snart gör comeback på tävlingsbanan, och enligt Lindqvist dröjer det bara några dagar.

– Efter att ha sett honom träna så kommer han snart vara tillbaka, det är fantastiskt. Jag skulle tippa att han kör lopp i slutet av veckan eller i helgen. Han har fysik utöver det vanliga, det är en toppidrottsman.

Under onsdagen blev det officiellt, Jean Michel är uppsatt på en häst redan på lördag. Då gör stjärnan comeback efter sin stroke.