Chansningen ska ge seger på V86: ”Tror på henne”

Foto: kanal75
TRAV

Det kommer att gå undan i starten av V86:ans första avdelning.

I ett extremt kortlopp över 1 140 meter tänker danske tränaren Flemming Jensen chansa lite med sin Mathilde Tröjborg.

– Hon får ett helstängt huvudlag på igen – senast hon hade det bara blåste hon till bakom bilen och det gick alldeles för snabbt egentligen.

Solvalla bjuder in till sin årliga extremdag på onsdag. V86-6 avgörs över den extremt långa distansen 4 000 meter i loppet Fyra Kilometer. I Armbro Keepsakes lopp i V86-inledningen är det extremt korta 1 140 meter som gäller.

Danske topptränaren Flemming Jensen kommer till Solvalla med en häst, åttaåriga stoet Mathilde Tröjborg.

– Vi har bara henne med oss och naturligtvis tror jag på chans. Man tror alltid på chans när man startar Mathilde, säger Flemming Jensen.

En eventuell ensam vinnare med åtta rätt kan enligt prognosen bli 10 miljoner kronor rikare på Solvalla och som det låter på dansken ska Mathilde Tröjborg inte lämnas utanför kupongen i alla fall.

Ett tänkt loppscenario många tror på inför V86-1 är annars att startsnabbe Timetosaygoodbye tar hand om ledningen från innerspåret och stannar där till mål.

Men även Flemming Jensen är intresserad av den positionen visar det sig.

– Jag tror att vi ska försöka komma till ledningen. Kommer vi dit ska det nog att gå fort sedan. Mathilde känns bra och har blivit bättre och bättre efter en liten down-period och har jättefin form tycker jag.

Kan 1 140 meter till och med vara en fördel i stället för den vanliga distansen 1 640 meter?

– Hon har aldrig varit ute över den här distansen tidigare men är ju bäst över kort. Hästen är snabb - speciellt från början - så det är klart att det kanske är lite plus med 1140 meter ändå.

Sprintersegrar i V75

Mathilde Tröjborg har fem segrar inom svenska V75, fyra av dem har kommit över 1 640 meter.

Till den här starten flaggas för att stoet ska tävla barfota runt som hon ofta brukar göra. En sak som däremot inte tillhör vanligheterna är att det ska sättas på ett helstängt huvudlag för att göra hästen lite snabbare från start.

– Jag har haft helstängt på henne en gång tidigare och då bara blåste hon iväg från start i V75 i Örebro och det gick liksom inte att korrigera henne. Det gick alldeles för snabbt den gången. Nu när det handlar om en sådan här pass kort distans kommer jag att prova helstängt på henne igen. Jag tycker att hon ska räknas bland de tre, säger Flemming Jensen.

Mikael Wikner/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM