Melanders kyla – gjorde spelaren till mångmiljonär

Foto: kanal75
TRAV

Extremt kort, extremt långt och extremt enkla segrar.

Team Melander/Lundström dominerade årets extremaste tävlingsdag på Solvalla.

Och bidrog till att göra en V86-spelare extremt rik.

Supersprintloppet Armbro Keepsakes lopp över ett varv och Fyra Kilometer över fyra varv. Solvalla arrangerade sin extremaste tävlingsdag för året på onsdagen.

Tränarparet Stefan Melander och Catarina Lundström har haft ett extremt bra år så här långt och i hemmabanas extremlopp fortsatte framgångarna.

I Armbro Keepsakes lopp svarade Timetosaygoodbye enkelt upp ledningen från innerspår bakom startbilen och därmed var dramatiken över. Utvändige Mathilde Tröjborg såg visserligen till att hålla tempot väl uppskruvat men över upploppet sprintade Timetosaygoodbye undan till enkel triumf på kilomtertiden 1.08,8 (1 140 meter).

– De här loppen är lite annorlunda men det var roligt att det blev ett rejält lopp med bra fart hela tiden. Hästen funderade kanske på om det hade brunnit för mig när jag körde så tidigt men han löste det bra. Det är en riktigt trevlig häst det här, berömde kusken Örjan Kihlström.

Melander visste vad han gjorde

I Fyra Kilometer satt Stefan Melander själv upp bakom styrkefenomenet Saston och ekipaget spelades till stor favorit. Men det såg länge mörkt ut. Från 40 meters tillägg bidade Melander sin tid längs ner i kön och med två varv till mål sladdade Saston ett par längder bakom näst sista häst. Men när slutrundan närmade sig smög Melander fram i andraspår och på sista bortre långsidan gick han med i tredjespår. I sista sväng såg undflyende Global Manhattan fortfarande svårflirtad ut men när Melander ryckte tussarna ur sin hästs öron avgjorde Saston i ett nafs.

– Jag såg på klockan att de körde i alldeles för tufft tempo där framme, sa Melander, som bevisligen visste vad han gjorde bakom sin stenhårde fransos.

Husses häst härskade

Travbitne ishockeystjärnan Kristian Huselius fick se sin comebackande Carlos Lightning fälla omgångens största favorit Tidied Accelerator.

– Det var lite förvånande att han var så här bra. Jag vet att han har tränat väldigt bra men han ska vara som bäst i vinter och har ingen toppform än. Förmodligen blir det lite Frankrike-starter senare i vinter, sa Huselius, som inte ville avslöja något om var han själv kan komma att spela i vinter.

– Jag är skadefri nu och det är jättekul. Men vi får se vad det blir.

Jorma Kontio satt i sulkyn bakom Timo Nurmos-Tränade Carlos Lightning och den finska duon räknade in ytterligare en seger genom Yank Kemp, som vann säkert när ledande favoriten Down Force galopperade strax före mål.

– Jag vet inte hur det hade gått om Eriks häst inte hade hoppat men nu blev det enkelt, sa Kontio.

Tio miljoner till ensam vinnare

Övriga V86-lopp vanns i tur och ordning av Frankie Ale, Blanka Vlasic, Dragon Tooma och Not Invited. Det var jackpot på V86-spelet och alla miljoner gick till en ensam vinnare. Det vinnande system belönas med 10 898 760 kronor.

På lördag kan utdelningen bli ännu extremare. Då är det V75-jackpot på Bergsåker och lyckas man bli ensam om alla rätt rasslar det in 44 miljoner kronor.

Ola Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM