”Unga matematiker som spelar hårt...”

TRAV

En ensam spelare tog hem hela V86-potten i natt.

Insats: 1,50 kronor.

Vinst: 10,9 miljoner.

– Det kan vara unga matematiker som tycker det är smart att gå in hårt när det ligger extra miljoner i potten, spekulerar storspelaren Thomas Öhman.

Thomas ”Ögat” Öhman.

Onsdagskvällens V86-omgång på Solvalla blev svår för spelarna. Så svår att endast ett system prickade in alla rätt.

Utdelningen: 10 898 760 kronor.

Den vinnande kupongen kostade 1 krona och 50 öre, men den var en del i ett större system, meddelar spelbolaget ATG.

Kupongen innehöll sju spikar (ogarderade lopp) och ett lopp med sex hästar.

”Ett smart sätt...”

Storspelaren Thomas Öhman, som har spelat in 30 miljoner på trav, var med i jakten på miljonerna i går kväll, men hade ingen lycka på spelet.

– Jag var inte ens nära, jag fick sex rätt, säger han.

Öhman använder Jokersystemet (ett slags reduceringssystem) när han spelar på trav. Miljonvinnaren i onsdags använde sig av något liknande system och nu spekulerar storspelaren i vem som kan vara vinnaren.

– Det kan vara unga matematiker som tycker det är smart att spela väldigt hårt på jackpott-omgångar. De spelar för att det ska ge jättemycket pengar. Om man spelar väldigt sällan och väldigt hårt är det ett smart sätt. Vi som spelar hela tiden måste ju ha lite för drift också, säger han.

”Massa små kuponger”

I Jokersystemet och andra reduceringssystem finns det många olika alternativ för reducering. Öhman tror att miljonvinnaren från onsdagskvällen använder sig av så kallad utdelningsreducering.

– De sätter till exempel krav att systemet måste ge en miljon kronor eller mer för att gå in. Jag tror att det är några som spelar rent matematiskt, det är min teori, säger Thomas Öhman.

Förklara mer.

– Om vi säger att det är en V75-omgång och du har en bra spik, då vill du inte vinna 3000 kronor, de småpengarna vill du inte spela om. Då kan man ställa in i systemet att utdelningen måste bli 10 000 kronor eller mer för att systemet ska gå in.

Brukar du spela så?

– Jag har spelat så några gånger. Och när man spelar så blir det en massa små kuponger, det kan bli två, tre, fyra tusen kuponger i ett system.

Så du tror att det är någon matematiker eller storspelare som vunnit?

– Troligtvis är det inte någon som inte spelar regelbundet utan går in hårt när det är jackpott, med skarpa krav på att det ska ge mycket pengar, säger Thomas Öhman.