Kompisarna vann 26 milj på Bergsåker

Foto: kanal75
(Personerna på bilden har inget med artikeln att göra)
TRAV

Spik på en jätteskräll.

Det var proffsspelarens knep när han och kompisarna vann 26 miljoner kronor på Bergsåker tidigare i år.

På lördag ligger 44 miljoner i jackpotten när V75 gästar banan igen.

Det var i januari i år som proffsspelaren och två kompisar slog till. Av 1,3 miljoner inlämnade system var det enbart kompisgängets kupong som prickade in alla rätt.

Utdelningen: 26,2 miljoner kronor.

Efter jättevinsten spekulerades det i vem- eller vilka det var som hade tagit hem pengarna.

Fräck och orädd

Redan under lördagskvällen kunde Sportbladet avslöja att det var tre kompisar som vunnit. Kompisarna, som spelat ihop i över tio år, hade lämnat in systemet, som kostade 14 000 kronor och innehöll en spik, under lördagsförmiddagen i butiken Trav In i Avesta. Kompisarna hade spikat 21-oddsaren Miamarie Ennoble som vann V75-2.

– Grejen är att jag gillar hästen och har följt henne. Jag var inne på henne redan på Romme i höstas då de hade ryckt skorna på henne, men då blev allt fel i loppet och hon hamnade i tredjespår.

– Jag förstod att hon skulle få rygg på ledaren. Dessutom var hon tilltalande streckmässigt, berättade mannen bakom systemet för Sportbladet efter vinsten.

Vinnaren har under flera år kunnat försörja sig som professionell travspelare. Han är väldigt påläst och en skicklig analytiker – men samtidigt en fräck och orädd gambler som har den rätta fingertoppskänslan efter all erfarenhet.

Miljonvecka

Just nu är travet inne i en riktig miljonvecka. I onsdags blev det en ensam vinnare på V86-jackpotten. Den spelaren drog in 10,9 miljoner kronor – den högsta V86-vinsten någonsin. På lördag gästar V75-cirkusen Bergsåker igen och det ligger 44 miljoner kronor i potten. På onsdag fortsätter pengafesten, då är det jackpott på V64 med 3,5 miljoner till en ensam vinnare.