Franske stjärnan slipper åtal

Foto: kanal75
TRAV

Det blir ingen åtalsanmälan mot den franske stortränaren Fabrice Souloy för att han hade med sig egen dropputrustning i samband med Åby Stora Pris.

Fabrice Souloys topphäst Commander Crowe drabbades av kraftig uttorkning i samband med Åby Stora Pris i mitten av september. Hästen behövde få vätska intravenöst men då Souloy enligt egen utsago inte fick hjälp av Åbys banveterinär plockade han fram egen utrustning för att ge hästen dropp. Det är strängt förbjudet för en travtränare att själv ge sin häst dropp och Souloy stoppades av banveterinären, som anmälde Souloy för brott mot djurskyddslagen. Då Souloy inte hann sticka nålen i sin häst begick han emellertid aldrig något brott och det är precis vad Jordbruksverket nu har konstaterat.

”Inte grund för...”

– Efter att ha gått igenom ärendet har man funnit att det inte finns grund för en åtalsanmälan, säger Claes Larsson, informatör på Jordbruksverket.

Commander Crowe fick till slut dropp av veterinär på Åby och i dag mår hästen prima. Så sent som i söndags slutade han trea i ett större lopp i Frankrike och i nästa vecka flygs han till Kanada för att runda av en fantastiskt säsong i miljonloppet Breeders Crown. Hittills i karriären har Commander Crowe sprungit in 27,2 miljoner kronor.

Ola Johansson/Kanal75