”Husses” stjärna kan fixa 3,5 milj: ”Väldigt kapabel”

Foto: JOHAN WESSEL
TRAV

Kristian Huselius häst Carlos Lightning vann på V86 i onsdags.

I eftermiddag siktar NHL-proffset med travet som stort intresse på nya framgångar.

Caddie Comet blir hårt betrodd efter vila.

– Han har tränat väldigt bra och är väldigt kapabel, säger ”Husse”.

I dag ligger det 3,5 miljoner i jackpotten på V64-spelet som avgörs på Mantorp.

För att vinna de pengarna krävs det skrällar – men även säkra hästar som ska vinna och som kan spikas på kupongen.

”Kommer göra väldigt bra lopp”

En sådan kan NHL-proffset Kristian Huselius häst, Caddie Comet, vara. Hästen har pausat från tävlingsbanan sedan i början av juli i somras, men enligt ”Husse” har åttaåringen tränat på starkt hemma på tränaren Timo Nurmos marker.

– Han har tränat väldigt bra och är väldigt kapabel. Han gick ett jobb ihop med Carlos Lightning för någon vecka sedan och såg bra ut då, säger Kristian.

– Det är bra förutsättningar, men man vet ju inte hur formen är, men jag tror på bra chans. Om bara banan är bra så att han kan gå med bra balans. Han kommer göra ett väldigt bra lopp då, säger NHL-proffset.

”Väldigt trevligt”

Under onsdagskvällen hade Huselius fina framgånger då V86-spelet kördes på Solvalla. Carlos Lightning ledde från start till mål.

– Det var lite oväntat, han hade inte startat på fem månader och stod emot en så pass bra häst som Tidied Accelerator. Det var väldigt trevligt. Det kan bli Frankrike i vinter, vi har i alla fall kikat på det, men inget är bestämt.

”Skadan är läkt”

Just nu är Huselius hemma i Sverige och tränar upp kroppen efter skadan som spoilerade stora delar av den gångna säsongen.

– Jag tränar hela tiden för att komma tillbaka, det finns ingen slötid. Skadan är läkt och det känns bra, men man måste bygga upp kroppen i rätt kondition.

NHL-konflikten ser ut att dra ut på tiden. Hur ser du på det?

– Det är inget jag funderar på, säger han.

Det blir mer trav än vad du är van vid nu då?

– Det blir mycket trav, normalt vid den här årstiden har man inte tid för det. Till exempel var det första gången jag var på Kriteriet det här året, det var kul. Men man vill ju gärna spela hockey, det är det jag prioriterar, säger ”Husse”.