Dubbelseger till stallet – Friction vann efter drama

Lång väntan innan resultatet kom

Foto: Kanal 75
Hårt i mål i v75-3.
TRAV

Stefan Melanders stjärna Friction infriande favoritskapet.
I V75-3 vann hästen – på målfoto före stallkamraten Haraldinho.
– Jag ville inte åka dit för drivning och bli avstängd, men hästen var inte som bäst idag, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

Det blev en hård duell i lördagens gulddivision. Två hästar höjde sig över mängden – båda från stall Melander/Lundström. Det blev stenhårt i mål mellan Friction och Haraldinho.

Friction var stor favorit i loppet och öppnade loppet bättre än förväntat. Efter 400 meter fick hästen överta ledningen och i det momentet trodde nog många att segern var klar. Men över upploppet flög stallkamraten Haraldinho fram – och över mål var de jämsides.
– Jag trodde att jag hade förlorat, men det var skönt att mållinjen kom i tid. Jag var för passiv över upploppet men ville inte åka dit för drivning. Speciellt här på Bergsåker är de extra hårda på det, säger ”Tarzan” efter loppet.

Lång väntan

Efter att loppet var över så tog det lång tid innan resultat kom från måldomarna. Både Stefan och Marcus M Melander trodde de hade förlorat och den förstnämnde hade redan lämnat banan när resultatet kom. Vann gjorde: Friction och Stefan Melander. Men kusken var konfundersam trots segern.
– Jag tycker nog att han borde varit bättre idag än han var. Han borde gått undan lättare men det berodde säkert på att jag bara skrek åt honom och inte drev något.