Stjärnan är mer värd än Zlatan och Ronaldo

Hyllas av fotbollsspelaren: ”Han är en otrolig häst”.

Foto: AFP/ALL OVER PRESS
TRAV

Här är topphästen som är mer värd än stjärnor som Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.

Galopphästen Frankel är världens högst värderade stjärna just nu.

Hästen, som tjänat över 31 miljoner till sin ägare, är värd omkring en miljard svenska kronor.

Tävlingskarriären är över för superstjärnan Frankel. I helgen gjorde galopphästen sin sista start på Royal Ascot tillsammans med jockeyn Tom Queallys.  Det sista loppet slutade med seger och Tom Queallys bjöd på segergest inför den stora publiken. 32 000 personer hade samlat för att se tävlingarna och hästens sista lopp.

Bland publiken fanns bland annat Englands drottning Elisabeth som även var fram för att gratulera till vinsten.

Visade loppet i flera länder

För fansen som inte fanns på plats fanns det möjlighet att se loppet framför tv:n då tävlingarna sändes i hela 86 länder runt om i världen.

Superhästen har hunnit göra 14 starter under karriären – och det slutade med 14 segrar och 31 miljoner in på kontot.

Flera idrottsstjärnor och galopp-profiler hyllar hästen.

– Det är inte ofta du får en sportlegendar som inte är en människa, och det är ännu mer sällan som de är oslagbara genom hela karriären. I fotbollstermer påminner Frankel om Ronaldo, han är stor, stark, lång och framförallt mycket snabb. Han är en otrolig häst, säger fotbollsspelaren Tom Cleverley till rte.ie

Hästen, som ägs av prins Khalid Abdullah, värderas till en miljard svenska kronor vilket är högre än alla andra idrottsstjärnor i världen.

Mycket mer än till exempel fotbollsstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo. Nu när hingsten går i pension ska han bli avelshingst – vilket gör att han är värd enorma belopp.

”Han är en otrolig häst”

Innan Frankel kan börja arbeta som avelshingst måste han genomgå tester för att se om han är fertil.

Om allt går vägen är det tänkt att Frankel börjar sitt nya liv som avelshingst i februari och intresset för att betäcka sitt sto med hingsten är stort. Men det är inte billigt att få en avkomma från hästen. Kostnaden för att betäcka med stjärnan går loss på hela 100 000 pund. Enligt planerna ska hästen kunna betäcka ston för 10 miljoner pund per år – och hela 100 miljoner pund under sin karriär som avelshingst, skriver bbc.co.uk.