Titta, länderna gör upp om V75-titeln

Foto: vmiv75
TRAV

VM i V75 berör i stort sett hela världen.

Hittills är spelare från 15 länder anmälda till årets tävling.

– Förra året var kvaliteten hög på de internationella spelarna och det ska bli skoj att se om de är lika bra som de svenska spelarna även i år, säger Jörgen Utgen, projektledare på ATG.

På lördag drar VM i V75 igång. Och att tävlingen är populär märks tydligt. Flera tusen spelare har redan anmält sig och drömmer om att kamma hem VM-titeln.

De flesta spelarna som är med kommer naturligtvis från Sverige, men tävlingen är även åtråvärd om man bor utomlands.

– Hittills har vi deltagare från 15 länder, Sverige inräknat i VM i V75, Länder som är med är bland annat Holland, Danmark, Finland, Kroatien, USA och Tyskland. Holländarna är mest aktiva med att anmäla sig. Förra året var det cirka 1000 spelare från 17 länder än Sverige och det var en holländare som tog sig till final, Lucas Kuhin 20 år och juridikstudent. Lucas blev utslagen i semifinalen, säger Jörgen Utgren på ATG.

Spelar fiktivt

För de som inte bor i Sverige går tävlingen ut på precis samma sak som för de spelare som bor i Sverige, att få så många rätt som möjligt.

Men det finns vissa skillnader.

– Enda skillnaden är de som inte har möjlighet att ha ett ATG-konto lämnar i sina 192 V75-rader fiktivt, det vill säga de spelar inte på riktigt. En plats i finalen är reserverad för internationella spelare. En annan skillnad är att den internationella delen av tävlingen har ingen lagtävling, förklarar Utgren.

Han fortsätter:

– Förra året var kvaliteten hög på de internationella spelarna och det ska bli skoj att se om de är lika bra som de svenska spelarna även i år.

HÄR läser du mer om tävlingen och registrerar dig.