Tränaren: ”Vinner vi i dag är segern klar i Rikstravet”

Foto: ALN
Charles Boko med tränaren Olle Alsén och skötaren Erika Åhsblom.
TRAV

Charles Boko och Stall Gästrikland leder hela Rikstravet.

Under måndagen jagar hästen seger vid V65-tävlingarna på Bollnäs.

– Skulle vi vinna idag är segern klar i Rikstravet, säger tränaren Olle Alsén.

Det är riktigt spännande i slutstriden i Rikstravet. För tillfället leder Stall Gästrikland och Charles Boko med sina 64 poäng. Men konkurrenterna är hack i häl. Tvåa är nu Stall Dalsland/Värmland som har 63 poäng efter en andraplats vid söndagens V64-tävlingar.

Vid måndagens V65-tävlingar gör Charles Boko sin näst sista start innan Rikstravet är slut för den här gången. Hästen går ut i V65-5 på Bollnäs, men tränaren Olle Alsén ligger lågt inför loppet.

– Tyvärr blev han lite förkyld efter att han startade senast. Det är lite svårbedömd. Han var ut på V75 och galopperade direkt. Han fick ta det lugnt ett par dagar och när han jag skulle sätta igång han stod han och hostade. Jag har inte kunnat preparera och tränat som jag brukar göra. Frisk är han, men frågan är hur mycket han har tappat. Det enda han har gått är ett lättare pass i fredags. Jag ligger lite lågt även om jag tycker att jag har en fantastisk fin häst. Jag kan inte ställa för hårda krav när han inte har varit frisk sista veckan., säger han.

”Extremt bra utgångsläge”

Skulle hästen göra en riktigt bra prestation ligger stallet ännu bättre till att vinna hela Rikstravet.

– Jag tänker göra en start nästa vecka så jag står inte och faller med den här starten.  Skulle vi vinna idag är segern klar i Rikstravet. Skulle jag vara tvåa eller trea så har jag ett extremt bra utgångsläge. Fyra och femma så förbättrar jag mig. Men skulle vi vara oplacerade blir det olidligt spännande nästa vecka. Om man räknar på pengar har min häst gått allra bäst, men sedan har de ett poängsystem på Rikstravet. Det är någon som har lika mycket poäng som mig men tjänat hälften så mycket pengar. Jag är fruktansvärt nöjd med min häst.

Många vill köpa tillbaka

När Rikstravet är slut vill Olle Alsén och flera av delägarena köpa tillbaka hästen under Riksauktionen.

– Peppar, peppar har det varit väldigt stort intresse. Men sedan vet man inte hur det går.

Hur skulle det vara att vinna Rikstravet?

– Det skulle vara extremt stort och häfigt. Men jag känner mig som en vinnare redan då jag har en sådan fin häst.