Hockeystjärnornas nya köp: ”Spännande”

TRAV

Här är hockeystjärnornas nya köp.

Kristian Huselius och Tony Mårtensson har köpt Twigs Tarzan och flyttar hästen till Timo Nurmos.

– Eventuellt kan det vara aktuellt med Frankrike i vinter, säger Huselius.

Foto: LASSE ALLARD

Hockeystjärnorna fortsätter att satsa på travsporten. Flera spelare brinner för travet och är delägare i flera travhästar. Henrik Zetterberg, bröderna Sedin och Peter Forsberg är bara några av dem som kopplar av med travet.

Senaste köpet av hockeyprofilerna är Twigs Tarzan som Kristian Huselius och Tony Mårtensson har köpt från MusicCenter i Skara och låtskrivaren Kristian Wejshag.

Twigs Tarzan, som tränats av Stefan Persson, har tjänat 733 500 kronor på 34 starter och vunnit tio lopp. Senaste loppet på Axevalla i början av oktober slutade med seger för hästen.

– Det är jag och Tony Mårtensson som köpt hästen tillsammans. Det är en spännande häst. Eventuellt kan det vara aktuellt med Frankrike i vinter, berättar Kristian Huselius.

Kristian Huselius äger sedan tidigare flera hästar som han har hos Timo Nurmos. Även Twigs Tarzan kommer flyttas till Solvalla-tränaren.

– Vi tycker att Timo är en väldigt duktig tränare och stallet ligger bra till för oss. Men den stora anledningen är att Timo är bra.