Tränaren inför kvällen: ”Hittat en formtopp...”

Hallå där...

Foto: kanal75
TRAV

...Peter Untersteiner, som kommer till Solvalla och Breeders' Crown-semifinalerna på onsdagen med kullettan Mermaid Ås. Din son Johan kör i de fyraåriga stonas uppgörelse, V86-4. Han verkar ha bra hand med henne.

– Ja, Johan har lyckats väldigt bra med hästen. Han har kört henne i fyra lopp och faktiskt kört in 1,8 miljoner. Jag är glad varje gång han kan köra. Han kör ju sin arbetsgivare Roger Walmanns hästar i första hand, och mina i den mån det går.

Mermaid Ås var överraskande tvåa i Europaderbyt och fullföljde senast inspirerat bakom Stig H Johanssons stjärna Occhione Jet.

Det måste vara toppform?

– Jo, hon har rättat till säsongen i elfte timmen. I sommar var vi annars lite besvikna då hon varken tog sig till final i Stochampionatet eller Stoderbyt. Nu har hon hittat sin formtopp på hösten. Hon har varit fin i träningen efter senast och allt verkar bra med henne. Så vi ser verkligen fram emot onsdagsloppet.

Din häst är seedad etta bland de fyraåriga stona i landet inför Breeders’ Crown-semifinalerna. Vad säger du om chansen i V86-4?

– Jag tycker att hon är en befogad favorit, det måste hon vara om man tänker på de senaste insatserna. Nu har hon dock lite sämre läge och lär inte få någonting gratis. Men att hon är riktigt bra just nu kan jag ju inte förneka!

Själv kör du 12 Perfect Power i V86-5, en av semifinalerna för de treåriga hingstarna och valackerna. Sämsta läget.

– Ja, därifrån får vi hoppas på en finalplats och vara bland de fyra första. Hästen känns fin men chanserna sjönk ju efter lottningen.

11 M.T.Harmony vann Guldstoet i somras. Inget vidare läge med henne heller i en semi för treåriga ston som går som V86-6?

– Tyvärr har hon varit stinglös mot slutet men vi har inte hittat några fel. Hon känns i alla fall riktigt bra i träningen så vi får prova en gång till. Men lite osäkert är det. Hon måste visa något i allvarets stund innan vi kan våga tro på henne igen.

Fotnot: Tolv semifinaler i Breeders’ Crown avgörs på Solvalla på onsdagskvällen. Hela V86-omgången är alltså vikt för landets bästa tre- och fyraåriga hästar. De fyra främsta hästarna i respektive lopp är klara för den stora finaldagen i Eskilstuna, lördagen 3 november.

Mikael Wikner/Kanal75