Maharajah tillbaka: ”Aldrig känts så fin”

Foto: kanal75
TRAV

Ringrostig och med "pjäxor" på hovarna började Maharajah marschen mot Prix d'Amerique under onsdagseftermiddagen.

Det behövdes ett kvalificeringslopp på Solvalla för att den sextonfaldige miljonären ska få börja tävla igen - och hästen skötte uppgiften fint.

Maharajah har inte tävlat sedan han var fyra i Prix d'Amerique nu i januari och behövde visa en godkänd tid på banan för att få börja tävla igen.

Stjärnan skötte sitt kvallopp på bästa sätt i ledningen för kusken Örjan Kihlström.

– Han gick med tjocka skor, "pjäxor" nästan, och jag håller fast vid det jag sagt om hästen att han aldrig känts så fin, sa tränaren Stefan Hultman efteråt.

Maharajah ägs av konsortiet Stall Travkompaniet och har drygt 6000 delägare i Sverige. Ett hundratal hade tagit sig till Solvalla vid femtiden för att se sin häst.

”Var jättefin”

Maharajahs transportbil hade placerats i början av upploppet och tjänade som ett podie för tränaren Stefan Hultman.

Maharajah och Örjan Kihlström fick applåder både före, under och efter loppet som förstås slutade med en godkänd tid, 1.15,3 över 2 140 meter.

Sjuåringen fick dra på lite sista varvet och sista 500 meterna klockades till 1.12,9.

Planen är att Maharajah nu ska göra några starter i Sverige i november, december och januari. Enligt Stefan Hultman ska dessa ske utanför V75-spelet.

Om allt fungerar går hästen därefter rakt ut i världens tuffaste travlopp Prix d'Amerique.

– Han var jättefin. Hästen har bara gått ett snabbjobb på nio månader men bara det att han fick på sig tävlingshuvudlaget i dag gjorde att han kände skillnad.

Mikael Wikner/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM