Björn Goops stjärnhäst vann efter stort drama

Lång väntan innan resultatet kom

Foto: Kanal 75
Quarcio Du Chene vann v75-3 och en halv miljon kronor.
TRAV

C.L. Müllers Memorial bjöd publiken på ett rafflande lopp.

Det dröjde länge innan måldomarna kunde ropa ut resultatet.
Vann gjorde: Björn Goop och Quarcio Du Chene. Därmed har stjärnhästen sprungit in över 10 miljoner kronor.
– Jag ville spara speeden till slutet och det visade sig vara vinstgivande eftersom det gick så fort i början av loppet, säger kusken efter segern.

När C.L. Müllers Memorial avgjordes på Jägersro var det Björn Goops stjärna som var starkast. Quarcio Du Chene serverades ett perfekt lopp och vann knappt före tvåan Caballion – som tappade travet och galopperade strax efter mål.

Stenhård öppning

Inledningen av loppet blev mycket spektakulärt då Fredrik B Larsson och Ulf Ohlsson inte var överens om vem som skulle köra i ledningen. Tillslut fick Ohlsson och Spring Erom ge sig och den tuffa inledningen satte sina spår i benen. Bakom dessa två smög Björn Goop fram och serverade sin häst ett utmärkt lopp. In på upploppet accelererade hästen och när mållinjen kom var hästen först. Men det blev hårt i mål och det dröjde länge innan ett slutgiltigt resultat kunde ropas ut.
– Hästen var fantastiskt fin idag. Jag ville spara speeden och köra tillslut. Jag visste att Luddes häst var en bra rygg och eftersom det gick så fort första 500 så var det vinstgivande att spara hästens speed. Han är otroligt kvick i benen, säger Björn Goop.

Caballion galopperade över mål

Det finns få hästar som har så hög kapacitet som Caballion, men återigen tappade han travet in på upploppet och kusken Frdrik B Larsson kunde inte köra på hästen. Bara någon meter efter mållinjen galopperade hästen och det dröjde länge innan måldomarna kom med beskedet att Caballion lyckades hålla sig i trav hela vägen och fick behålla andra platsen.
– Hästen blev trött tillslut och tappade aktionen, det blev hårt över mål men hästen gick bra, säger Fredrik B Larsson.

I och med segern har loppets vinnare, Quarcio Du Chene sprungit in över 10 miljoner kronor.