Han leder VM i V75 – vann en halv miljon

Håller det hemligt för sina barn

TRAV

Mikael Eriksson, 49, utklassade sina motståndare i VM i V75.
Nu leder han tävlingen – och belönades med en halv miljon kronor.
– En otrolig känsla, säger han.

Foto: Privat
Succétipparen leder VM i V75.

VM i V75 är igång. Under lördagen satte succétävlingen igång och efter den första omgången var det endast fyra spelare som lyckades med att pricka in alla rätt. Mikael Eriksson är geniet bakom det ledande systemet som gav 440 225 kronor på sju rätt. Med sex och fem rätt inräknade var vinsten närmare 500 000 kronor. Trav 365 når honom på lördagskvällen.

Grattis, hur känns det att just nu vara världens bästa V75-spelare? 
– Det känns jättebra, en helt underbar känsla. Nu får jag i alla fall känna på hur det är att vara världens bästa i en vecka. Haha.

Hur lade du upp systemet?
– Min taktik var att ha tre spikar. Jag hade bestämt mig för Punk och New Line i den sista avdelningen. Sedan spikade jag Goops häst som lite turligt vann och jag hade jättebra känsla för Wiss Rambo som var mycket bra idag. Jörgen Sjunnesson är en liten skrällkusk också så det passade bra. Det gäller att våga gå efter sina egna ideér.
Vad var din första tanke?
– En enorm glädje, jag visste att det var över 200 000 kronor och trodde på 350 000. Men det blev ännu mer pengar vilket är riktigt härligt. Jag har haft lite motgång ett tag nu men äntligen satt det.
Vad har du tänkt att göra för pengarna?
– Jag hade redan innan vinsten bestämt mig för att köpa ny bil, så nu slipper jag ta en massa lån. Sedan kommer jag ge en slant åt mina barn.
Vilka är dina bästa tips för att lyckas?
– Det viktigaste är att alltid lyssna på sig själv och gå på egen känsla. Våga ta bort favoriterna och lyssna inte för mycket på experterna. De är bra att få ideér av men i slutändan är din känsla viktigast. Jag har alltid en utgångsrad och fyller sedan på med hästar som experterna tror på.
Vad är planen i fortsättningen?

– Samma taktik, hitta tre spikar och gardera upp i resten. Våga att gå emot favoriterna.

Hur kommer du fira det här?
– Det blir rätt lugnt, jag har käkat gott ikväll. Jag fyller år om en vecka, så då ska jag bjuda mina barn på middag och berätta för dem. Alla vet inte om det än, så jag tänkte hålla det hemligt fram tills dess. Det blir en riktig överraskning.
 

ARTIKELN HANDLAR OM