Skrällseger i natt för svensk travhäst

…men Kihlström hann inte fram efter flygstrul

Foto: Foto: Youtube
Hela loppet finns att se på youtube.com
TRAV

Svenska toppstoet Tamla Celeber vann något överraskande Breeders Crown-finalen i Kanada natten till söndagen. Tränaren Roger Walmann var på plats på den regniga Woodbine-banan i Toronto.

– Det här var fantastiskt roligt, sade han via telefon till TT.

Foto: Foto: Casper Hedberg
Tamla Celeber och tränaren Roger Walmann.

Örjan Kihlström är Tamla Celebers ordinarie kusk men efter strul med flyget i Frankfurt kom han aldrig iväg till Toronto under lördagen. Roger Walmann valde då att satsa på amerikanske toppkusken Brian Sears och det blev succé.

– Sears körde ett perfekt lopp och utnyttjade hennes speed över upploppet. En fantastiskt rolig seger eftersom hon varit lite sämre i tidigare starter här i Nordamerika, sade Walmann.

Siktar på Frankrike

Förstapriset var cirka 825 000 kronor och Tamla Celeber passerade därmed åtta miljoner kronor i intjänade pengar. Walmann siktar på Prix d'Amerique nästa år med sitt toppsto.

Commander Crowe, som ägs till 75 % av svenske Calle Wihlborg, tog hand om ledningen i den öppna klassen för hingstar/valacker. Men åttaåringen var inte riktigt på topp för kvällen och fick nöja sig med tredjeplatsen.

Segern gick till Chapter Seven som var en imponerande vinnare. Han travade utvändigt om ledaren Commander Crow hela loppet men kunde ändå vinna ganska klart.

Hela loppet går att se här (extern länk)

TT