Här vinner stjärnan en kvarts miljon kr

Lekte hem storloppet – nu väntar Frankrike

TRAV

Noras Bean lekte hem en kvarts miljon kronor i N.J.Koster Memorial.

Och nu siktar man på Europa.

– Vi kommer att satsa på Frankrike i vinter. Men han är även anmäld till Nationernas Pris i Italien om 14 dagar, berättade Axevallatränaren Ulf Stenströmer.

Foto: Kanal 75

Söndagens V64-tävlingar avgjordes i Köpenhamn på Charlottenlund och dagens huvudnummer var N.J.Koster Memorial med nästan 250 000 kronor till vinnaren.

Ulf Stenströmer-tränade Noras Bean var favorit och den sjuårige hingsten gjorde inte favoritspelarna besvikna. Stefan Söderkvist körde bestämt till ledningen och sedan var Noras Bean aldrig hotad. Svenskt även på andra plats genom Global Kitten som hängde med bra från rygg ledaren i händerna på tränaren Magnus Jakobsson.

Det var andra segern i år för Noras Bean som i karriären vunnit 14 lopp och totalt travat in 7,9 miljoner kronor.

– Det är klart att förhoppningen var att vi skulle komma till ledningen. Han kändes jättebra, pigg och fin hela vägen. Jag körde undan sista biten och han vann enkelt, kommenterade segerkusken Stefan Söderkvist.

Danskt i Taroks Minneslöp

Taroks Minneslöp för fyraåringar blev en enkel historia för favoriten Rebus och Flemming Jensen. "Isemanden" var sedan nära ytterligare en triumf i stayerloppet, men Local Conch fick aldrig grepp på skrällen Rosalin Simoni som höll undan knappt men säkert för Axel Jacobsen.

Lars I Nilsson har fin form på stallet och han kunde räkna in en seger på Charlottenlund sedan Johnny Takter lotsat Kung Fu Face först.

V64-omgången bjöd även på ett stolopp av bra klass och danske Pif och Birger Jörgensen vann efter en perfekt lucka från rygg ledaren. Tvåa blev Stefan Persson-tränade O.U.Glide som avslutade sylvasst i händerna på Kenneth Haugstad.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75