Norrlandsgänget – bäst i VM i V75

Här är vännerna som tagit hand om ledningen i lagtävlingen

Laget som gör succé Team Kramsund leder VM i V75, lagtävlingen. På bilden lagmedlemmarna Leif Erlander och Anders Carlsson.
TRAV

Här är laget från Norrland som har tagit ledningen i VM i V75.

Team Kramsund är allra bäst efter den första tävlingsomgången.

 – Det är helt fantastiskt, säger Leif Erlander i laget.

Över 33 000 personer är med och gör upp i VM i V75 i år.

Efter lördagens premiäromgång ligger laget Team Kramsund i topp i lagtävlingen. De fyra lagmedlemmarna Anders Carlsson, Leif Erlander, Pierre Forsberg och Stefan Nyholm prickade in 18 rätt tillsammans. 

– Det är helt fantastiskt. Det är en bra start, nu är det bara att öka. Men man måste vara ödmjuk, rätt som det är har man noll rätt, säger egenföretagaren Leif Erlander.

Vunnit 75 000 och 87 000 kronor

Det är ett gäng vänner och bekanta som spelat ihop sedan tidigare.

– Vi har spelat tillsammans något år. Egentligen känner jag inte två av dem, jag känner Anders Carlsson sedan tidigare. Jag bor i Kramfors och de andra bor i Strömsund. Men vi alla har spelat V75 ihop 1-2 år, vi har vunnit lite vinster så vi ligger på plus. Vi brukar spela för 100 kronor per man i veckan och vi har vunnit 75 000 kronor en gång och 87 000 kronor en annan gång.

I den första tävlingsomgången var de bara fyra medlemmar .

– Vi måste skaffa en till medlem så att vi kan ta bort det sämsta resultatet. Jag tror att vi har hittat en femte deltagare till nästa omgång.

”Blir härdat”

I laget gick det allra bäst för Leif som satte sex rätt.

– Jag är på plats 15 i Sverige, det är också fantastiskt. Trav är ett spel som gör att man blir van vid att hantera besvikelser. Man blir härdad.

Tack vare lite ”strul” innan V75-omgången fick han lämna in sitt ”VM -system” flera gånger.

– Jag gjorde mitt 96 kronorssystem och lämnade in det, och så är jag med i ett annat litet spelbolag där vi spelar 100 kronor per skalle. Det var min tur att göra systemet, men för att få in det på VM så tog jag samma system men bantade ner det för att det skulle kunna vara med i tävlingen. Efter det ringde en kompis och ville att jag skulle hjälpa honom att lämna in en Harry Boy för 96 kronor. Jag lämnade in systemet via mitt spelkonto, sedan kom jag på att det systemet kommer ju räknas som mitt system i tävlingen. Så jag fick lämna in min rad igen, berättar han.

Galopp för spiken

Han satte sex rätt på tre kuponger och totalt blev det över 17 000 kronor i vinst.

–  Tänk om jag hade fått in sju rätt och en halv miljon kronor på alla tre systemen. Men jag var inte nära sju rätt. Jag sprack på V75-5 då min spik Perfection Pellini med Thomas Uhrberg galopperade från start. Det var tråkigt att jag inte fick se vad hästen gick för.

Vad har ni för taktik i tävlingen?

– Det verkar gå bäst när man inte spikar hästar som alla andra spelare spikar. De gånger jag har vunnit har jag spikat en tredje eller fjärde-handare. Jag försöker hitta information och värdera förhandsspel.  Sedan gäller det att ha koll på vilka som matchar för ett annat lopp och vilka som är stallkompisar. Vissa händelser i loppen är dock omöjliga att räkna ut, hur mycket man än läser på, säger han.