Upplopp i Rikstravet – de gör upp om segern

Spännande slutstrid – på onsdag avgörs prestigeävlingen

Foto: Kanal 75
Stall Stockholms Maxmara leder när Rikstravet nu är inne på upploppet. Stall Gästrikland, Charles Boko är en seger från att vinna tävlingen.
TRAV

Stall Stockholm eller Stall Gästrikland?

Maxmara eller Charles Boko?

Tävlingen Rikstravet är inne på upploppet och på onsdagen får vi svaret vilka 1 000 delägare som vinner årets prestigetävling.

På onsdagen 31 oktober avslutas Rikstravet 2012 när tabelltvåan Charles Boko startar i ett lärlings-/ungdomslopp inom V86-spelet. Det krävs seger för Olle Alséns och Stall Gästriklands hopp för att passera Anna Forssells och Stall Stockholms Maxmara.

På måndagen hade två hästar chansen att utmana toppduon men det räckte inte för vare sig Stall Bergslagen eller Stall Dalsland/Värmland.

Stall Bergslagen hoppades på Querida Frontline som hade chansen på förstaplatsen om det blivit seger. Men det blev en tredjeplats i V65-3 på Färjestad för Sebastian Hedbloms travare och den poängen räckte endast att befästa fjärdeplatsen i tabellen på 63 poäng.

Även Stall Dalsland/Värmland hade chansen att gå upp i ledningen men Unefemmeamoureuse fick det inte att stämma alls och galopperade upprepat i V64-4 och blev diskvalificerad i händerna på sin tränare Björn Goop. Unefemmeamoureuse slutar därmed trea i Rikstravet på 63 poäng och fler andraplaceringar än Querida Frontline.

Rikstravet poängställning:

1) Stall Stockholm, Maxmara, 68 poäng

2) Stall Gästrikland, Charles Boko, 66 poäng

3) Stall Dalsland/Värmland, Unefemmeamoureuse, 63 poäng

4) Stall Bergslagen, Querida Frontline, 63 poäng

5) Stall Småland, Hanna Nalan, 59 poäng

Lars-Ove Pettersson/kanal 75