– Är där för att ha roligt tillsammans

Foto: kanal75
Örjan Kihlström är en av dem som varit med och spelat i Hockeyligan Cup.
TRAV

På fredag smäller det i Sméhallen i Eskilstuna.

Då gör folk med travanknytning upp i ishockey – i Hockeyligan Cup.

I år tar uppfödarna upp kampen på isen.

– Tränarna och journalisterna har ju lag, då måste ju uppfödarna också ha ett, säger lagledaren Anders Karlsson.

Hockeyligan Cup i Sméhallen har blivit en tradition under Breeders' Crown-helgen i Eskilstuna.

Turneringen spelades första gången 2009, då avgick Journalisterna med segern. 2010 vann Solvalla och förra året var det återigen Murvlarna som fick lyfta segerpokalen.

”Började förra året”

På fredag spelas årets upplaga av turneringen och Murvlarna är givetvis med för att försvara titeln. De ställs mot bland andra Solvalla, Team Kolgjini och årets nykomlingar - Uppfödarna.

– Det började egentligen under den här helgen förra året, när jag var där på galan på kvällen. Det var prisutdelning då och jag tänkte att det där måste man ju vara med på. Tränarna har lag och journalisterna har lag, då måste ju uppfödarna också ha ett, säger lagledaren Anders Karlsson.

”Roligt tillsammans”

Karlsson driver Ekeby Gård där han föder upp hästar. En av de mest kända är Annicka som vann Oaks 2008 och som har 2,9 miljoner på kontot.

– Det har varit lite ”down” i travsporten nu så det är kul att göra något roligt tillsammans. Något som man normalt sett inte gör. Det är en himla trevlig helg det här, säger han.

”Kommer inte vinna...”

För ett år sedan hade han redan laget till i år klart, men på slutet, när allt kommit till kritan, har det blivit ett antal avhopp.

– Uppfödarskaran är lite ålderstigen, så det är inte lätt att få ihop, men det har lyckats. Vi är åtta ”stenklara”, men jag har lite krokar ute, det kan komma till några till, säger Karlsson.

– Vi ser fram emot det här. Vi kommer inte vinna, men vi är där för att ha kul och det är ett väldigt bra sätt att ha kul på.