– Håller vi formen vinner vi VM i V75

Här är experterna som ligger nia i hela lagtävlingen – laddar för seger

Mattias Spante, miljonvinnare och medarbetare på Travtjänsten.
TRAV

Experterna från Travtjänsten har fått en succéstart i VM i V75.

Efter den första tävlingsomgången är de nia i lagtävlingen.

– Om jag skärper till mig och de övriga håller formen så vinner vi det här, säger experten Mattias Spante.

VM i V75 2012 är i gång och över 33 000 personer slåss om den prestigefulla titeln. Spelarna kan tävla både individuellt och i lag om att bli världsmästare.

I fjol gick det tungt för flera av landets spelexperter– men i år har experterna hos Travtjänsten laddat rejält.

Efter den första  tävlingsomgången ligger de på nionde plats av alla lag.

”Det är mitt fel...”

En av medlemmarna i laget är miljonvinnaren och underbarnet Mattias Spante.

– Det är kul att det går bra, men om jag hade skärpt till mig hade vi legat etta i hela lagtävlingen. Det är mitt fel att vi inte leder. Jag valde att gå tunt med hästar i fel lopp, så då blev det minimalt med utdelning med tre rätt istället. Jag skulle ha haft med Pingus Vang i V75-2 och så skulle jag ha haft Matterrazzi Bob i V75-4. Men jag valde att spika i V75-4 och jag hade bara två hästar i den andra avdelningen vilket blev helt fel då de andra hamnade utanför systemet. Jag fick sms efter V75 ifrån mina lagkamrater där de retades lite och skrev att om att hade jag skött mina kort rätt så hade vi legat etta i hela tävlingen.

”Brukar vara bäst”

Vinner de lagtävlingen får de 150 000 kronor – och en travresa värd 50 000 kronor. Mattias Spante tror att de kommer  vara med i slutstriden.

– Travtjänsten brukar vara bäst. Vi brukar ligga på en bra nivå så det gäller bara att hålla den. Då klarar vi det här. Det krävs kanske lite tur också, men förhoppningsvis ska kunskap slå ut tur i den här tävlingen.  Vi var med ifjol och högg, även om det inte riktigt var stolpe in. Nu ska vi dock kämpa ända in i kaklet och visa vilka som är bäst på trav.

Etta i lagtävlingen är just nu Team Kramsund. Se alla topplistor HÄR.