73-åringen tror på ny storskräll: ”Har stridsvilja”

Chockade spelarna till 174 gånger pengarna – på lördag kan Jean och hans talang vinna igen

Foto: ALN
Jean och hans familj firade H.R.On Lines seger på Solvalla. Nu har han och hästen laddat om för finalen på Eskilstuna.
TRAV

Jean Taikon, 73, och hans talang H.R.On Line väckte stor uppståndelse efter skrällsegern på Solvalla senast.

Nu är amatörtränaren och hans häst tillbaka på banan och gör upp om en miljon kronor på V75.

Enligt Jean är det inte omöjligt att det blir seger igen.

– Du såg väl själv senast, han har stridsvilja på slutet, säger tränaren.

Doldisen Jean Taikon och H.R.On Line överraskade V86-spelarna till det smått otroliga oddset 174 gånger pengarna förra onsdagen då vann ett av uttagningsloppen till Breeders Crown på Solvalla.

Det var 73-åringens första seger på travbanan sedan 2007.

Tack vare jätteskrällen H.R.On Line blev det miljoner till V86-spelarna. Bara fyra spelare runt om i landet lyckades lösa omgången.

Jeans skrällseger har skapat stort intresse och många har hört av sig för att få en intervju med amatören.

– Nästan alla tidningar har ringt. Det är kul. Det är fullt upp och inget fel på det. Det är inte fel att få uppmärksamhet, menar han.

Är det här det största du har varit med om som travtränare?

– Ja, det får man väl lov att säga.

I och med segern i onsdags belönades hästen och Jean med 125 000 kronor.

– Nu kan man köpa sig lite grejer. Det är tufft att hålla på med hästar och jag har funderat på att sluta flera gånger,  berättar han.

På lördag har H.R.On Line och Jean chansen att tjäna ännu mer då de går ut i Breeders Crown-finalen, i V75-6, där en miljon kronor väntar vinnaren.

Efter loppet har Jean tränat hästen lugnt på hästgården vid Sköldnora en bit utanför Stockholm där han har hästen inhyrd.

– Jag har bara motionerat honom lite efter loppet, han känns mjuk och fin. Jag ska ut till honom nu, och ta in honom för kvällen. Det är underbart ställe att träna hästar på. Men jag ska flytta därifrån, jag ska vara på banan hos Jan Nordin eftersom hon som jag hyr av ska avveckla. Jag hade gärna velat haft ett eget ställe där vi skulle kunna hålla på med hästar.

Så här tidigt på veckan ser H.R.On Line ut att bli lite betrodd av spelarna – så skulle det bli seger blir det en skräll för V75-spelarna.

Vad tror du inför finalen?

– Du såg väl själv senast, han har stridsvilja på slutet. Kommer han till bra tror jag ett bra lopp, men jag vet inte om jag kan tro på seger. Men han är bra och man ska tro på seger.

ARTIKELN HANDLAR OM