Handbollsstjärnans varning: ”Kommer få det svårt ikväll”

Jernemyr varnar för jätteskrällen

Foto: Jimmy Wixtröm
Jernemyr kan vinna ikväll – på travbanan.
TRAV

En av landets största handbollsstjärnor jagar nya segrar – på travbanan.
Ikväll startar Magnus Jernemyrs häst på V86, men är inte alls hårt betrodd. Handbollsstjärnan varnar dock spelarna och tror på skrällchans.
– Hon har verkligen hittat formen, säger han till Trav365.

Magnus Jernemyr, 36, var en stor anledning till att Sverige stod för en rejäl bragd och tog OS-silver i somras. Nu siktar handbollsstjärnan på nya framgångar. Den här gången på travbanan. Ikväll, när V86 avgörs på Solvalla, bjuds på publiken på riktiga topptävlingar. I V86-7 startar Magnus Jernemyrs egen häst, Jane´s Heart.

Varnar för skräll

Men spelarkåren väljer att ligga låg. Hästen en av de minst betrodda i loppet, men storstjärnan varnar nu spelarna.
– Jag tar med min egen häst, hon var så bra sist och har verkligen hittat formen. Hästarna på tillägg kommer att få det svårt. Det är synd att hon fick bakspår och inte framspår. Då hade jag trott ännu mer på henne. Hon kan nog få ett bra lopp ändå. Hon blir bättre och bättre för varje lopp. Jag hoppas att hon kan vara med där framme.Hon skulle vara en liten överraskning för spelarna.

Hoppas på revansch

Inför kvällens V86 omgång har Magnus Jernemyr grottat ner sig i startlistorna och bjuder Trav 365:s läsare för ett exklusivt systemförslag. Han är en flitig travtippare och brinner för sporten som är en bra avkoppling vid sidan av handbollen. Men den senaste tiden har det gått tungt för storstjärnan.
– Jag spelar varje vecka, både V86 och V75. Jag hoppas det lossnar ikväll men de senaste veckorna har varit sämre. Hur jag spelar beror lite på handbollsschemat. Lördagar är jag till exempel nästan aldrig ledig, då reser vi eller har match. Så då kan jag inte sitta så mycket och se loppen live men jag brukar oftast kolla dem i efterhand.
Har du något bra spikförslag ikväll?
– Jag litar på Åke Svanstedt i den fjärde avdelningen, det är en bra spik i omgången. Jag tror även att Tidied Accelerator och Carlos Lighting är ett bra lås i V86-8.
Kommer du se travet live ikväll?
– Sjävlklart. Varje onsdag sitter jag fastklistrad framför tv:n och ikväll blir det extra spännande.

FAKTA

Magnus Jernemyrs system

V86-1: 7, 9
V86-2: 1, 2, 4, 10
V86-3: 4
V86-4: 1, 2, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14,15
V86-5:  2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11
V86-6: 1
V86-7: 2, 3, 8
V86-8: 2, 7