Succébutikens tips – ska vinna miljoner på V75

Foto: PRIVAT
Ny storvinst till Åland Shell Mariehamn var butiken som drog in miljonvinsten. Butiksägaren Anders Holmberg berättar att det är fem killar som delar på vinsten. (På bilden: Anders Holmberg med personal.)
TRAV

De spelade in 1,1 miljoner förra lördagen.

Nu är turbutiken Shell i Mariehamn ute efter nya storvinster.

– Till den här lördagen blir det extra mycket andelsspel eftersom det surras mycket om miljonvinsten i butiken. Vi sålde första V75 andelen redan i tisdags och så har det hållit på, säger butiksägaren Anders Holmberg.

För nästan exakt två år sedan drog de in 3,1 miljoner kronor efter att en av deras kunder valt att spela V7 och fått 2,5 gånger utdelningen. Hjärnan bakom systemet var sjukpensionären Tommy Eriksson som komponerat ett system.

Förra lördagen vann en kund i succébutiken över 1,1 miljoner kronor på V75.

– Han har haft fina framgångar på spel tidigare och vunnit en del i år. Det här är några vänner som alltid spelar V7 när det är jackpott, berättade butiksägaren Anders Holmberg tidigar i veckan på Trav365.

”Surras mycket”

Nu är miljonbutiken ute efter nya storvinster. Och det märks på folket på Åland att butiken vann stort för mindre än en vecka sedan.

– Till den här lördagen blir det extra mycket andelsspel eftersom det surras mycket om miljonvinsten i butiken. Vi sålde första V75 andelen redan i tisdags och så har det hållit på, säger Anders Holmberg.

Han fortsätter:

– På lördag gör vi även ett stort bolag i butiken så vi gör 10 minuter före spelstopp och förstås inväntar vi värmningsrapporterna från Trav365 livechat men även ATG live. Tänk om någon storfavorit råkar bli struken igen den här helgen.

”Härliga tävlingar”

Tävlingarna avgörs på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna och det är fina lopp på V75-spelet som kryddats med Breeders' Crown-finaler.

– Härliga tävlingar och travsport när V75 avgörs på Eskilstuna. På förhand känns det lite favoritbetonat och frågan är om det kanske kan bli jackpot nästa vecka. Men vi ger det en chans och då gäller det att hitta lite andra spikar så vi höjer värdet, säger Holmberg.

– Rapporterna om att Stall Svanstedts sandbana inte var i ett funktionsdugligt skick efter allt busväder i höst gjorde att vi inte spikade Åkes hästar förra helgen. Frågan är om man behöver ha med Metior Easy, Monster Drive eller Main Kronos på kupongen ihelgen. Men det är ju lite slött att ryka på grön kusks hästar. Fast inte imponerade hästarna hans i onsdagens V86 omgång heller.

Jätteskräll

I V75-2 startar Qvintette, en häst från Åland, som Anders har full koll på. Och han varnar för jätteskrällen på V75.

– Jag pratade med tränaren Ulf Eriksson i veckan och det lär nog laddas lite här, skoryck runt om för första gången. Och om vi skall vara ärliga, kolla senaste loppen, spår 10,10,12 och så dålig har hon inte varit. Blir det problem för någon av favoriterna här är det kul som ålänning att skratta när en en procent vinner. Men min favorit i loppet är annars 2. My Golden, så fin hon var senast, säger Anders Holmberg.

FAKTA

Spikarna:

V75-3. 2. Friction

Direkt när startlistorna kom var Stefan Melanders Friction en given spik i V75-3. Bra utgångsläge och Lavec Kronos har varit borta ett tag.  Nej Melander vinner garanterat något lopp på lördag och Friction känns som en sund spik. Men det vet vi efter loppet.

V75-6: 4. Disco A.E.

12,8,12, är senaste startspåren för Melanders häst. Man skall gå på

magkänslan, det här är en fin häst. Äntligen ett bra läge, det finns lite brasklappar på Panne De Moteur och Pato. Pratade med en av miljonvinnarna igår och han hade inte hunnit analysera omgången så noga. Men en spik hade han klar och det var Disco A.E . Jag hade exakt samma feeling när startlistan kom och det är farligt att ändra på, en riktig chansspik.

V75-7: 3. Macho Gossip

Lika bra feeling har jag för 3. Macho Gossip. Han var smällfin senast och när Åke Lindblom knyter högernäven 50 meter före målet som senast på Romme, då vet man att det är någon som är nöjd. Sedan säger Åke i intervjuer att hästen var fruktansvärt fin, trivs i den amerikanska sulkyn. Att vi sedan vet att Macho Gossip är en startsnabb rackare gör valet enkelt och är han inte streckfavorit innan lördagen är jag förvånad.

Miljonrysarna finns i V75-1 för här blir det körning och att spika i första avdelningen är aldrig roligt när man gör ett andelssystem.

9. Pine Cool. Vem minns inte hur uppåt Stall Melander var vid Solvalla

starten under Kriteriet. Fina ryggar här och en riktigt rolig outsider.

Samma sak med 6. Barracuda River, fast med rubbet bakom Noble Knight i försöket. 8. Dreams Take Time. Såg klart förbättrad ut senast, taskigt utgångsläge, men blir det inte tokkörning här, Johnny Takter upp för första gången.

Butikens andelssystem:

1: 1,2,3,4,5,6,8,9,10. (11,7)

2: 1,2,3,4,7 (9,6)

3: 2. Friction (1,9)

4: 1,2,3,9. (7,4)

5: Alla hästarna.

6: 4. Disco A.E. (1,2)

7: 3. Macho Gossip (2,1)

2700 rader / 1350 sek. 10 andelar.

ARTIKELN HANDLAR OM