Här fortsätter sagan – ännu ett kapitel

TRAV

Sagohästen Fascination är bara bäst.
I Breeders Crown finalen vann hon återigen överlägset.
Tillsammans med Johnny Takter kunde hästen fortsätta sin framgångssaga.
– Jag bara myser, jag har gåshud, säger experten Ralf Vadsmo.

Det är inget snack om vem som är kullens drottning. Sagohästen Fascination vann återigen helt överlägset, nu Breeders Crown för 3-åriga ston. Hästen var stor favorit och infriade favoritskapet utan problem. Efter en lugn inledning kom hästen till spets och sedan bedarrade tempot. Inte förrän Kajsa Frick bakom My Golden tog ett initiativ blev det lite tempo på loppet. Men in på upploppet var segern aldrig hotad utan stjärnhästen Fascination dansade undan på lätta ben. Det enda som var oroväckande var att hästen bröt ut ett spår. Kusken Johnny Takter hyllade hästen efter segern.
– Nu möter hon årgångshästar men hon gör det på ett sätt som gör mig väldigt imponerad. Hon känns komplett, det måste jag säga. Det är livsfarligt att flyga iväg men hon är väldigt begåvad, säger Johnny Takter

Tränaren lyrisk

För några veckor sedan vann hästen Svenskt Trav-Oaks. Nu defilerade Fascination hem ännu en miljon kronor. Tränaren bakom alla framgångar heter Lars I Nilsson.
– Hon är helt grym, hon är ett superproffs och vet precis vad hon ska göra på en bana. Hon är väldigt lätt att ha att göra med, men när hon kommer för sulky händer något enormt och det är helt fantastiskt, säger tränaren Lars I Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM