Björn Goops andra raka miljonseger

Styrde Miss Beniss till seger

Foto: Kanal 75
TRAV

Björn Goop visar toppform.
Först vann han med jätteskrällen Barracuda River – kort senare vann han med Miss Beniss.
Återigen serverade han sin häst ett utmärkt lopp och segern blev knapp men säker.
– Jag är lika överraskad som förra gången, säger kusken efter loppet.

I semifinalen förlorade hon med liten marginal. I Breeders Crown finalen fick 4-åriga stoet, Miss Beniss revansch. Och det var en seger som inte många trodde på, i alla fall om man frågar spelarkåren. Hästen var endast streckad på 6 procent men kunde ändå vinna loppet efter en mycket bra prestation.

Nytt upplägg

Kusken Björn Goop hade tidigare under dagen vunnit med jätteskrällen Barracuda River. Nu var det dags igen när Miss Beniss vann. I många starter har hästen laddats från början, men i Breeders Crown finalen valde stjärnkusken ett annat upplägg. Istället för att ladda mot spets från ett fjärdespår så valde kusken att sätta sig i andrapar utvändigt. In på upploppet fick Björn Goop upp segerförhoppningarna.
– Jag såg att Jormas blev lite trött och då tänkte jag att det kanske skulle bli farligt. Hon tog tillvara på chansen och kämpade ända in i mål. Hon var jätteduktig.

Två miljoner in

Björn Goops segrar i Breeders Crown finalerna innebär att kusken kört in två miljoner kronor. Att stjärnkusken chockar spelarna med riktiga skrällar är inget vi är vana med att se. Men under lördagens V75-omgång hade spelarna glömt bort Goop.
– Jag är riktigt överraskad som förra gången när jag vann. Men det är alltid kul att vinna. Vi hoppas på mer, säger han.