Snackisen efter supermötet – nu ändrar sig ägaren

Krävde travbanan på pengar – nu har kretsen kring hästen dragit tillbaka kravet

TRAV

Supermötet mellan Hallsta Lotus och Tekno Odin har fått ett tråkigt efterspel.

Snacket har kommit att handla om Tekno Odins ägare som krävt Jarlsbergs travbana på 25 000 kronor efter att de har använt hästens namn i sin marknadsföring.

Nu har ägaren fått dra tillbaka sitt krav.

– Vi ber om ursäkt om vi har bidragit till att sätta sporten i ett ogynnsamt ljus, säger ägaren Elfinn Edvardsen till Tgn.no

Foto: ALN

Travfansen såg fram emot helgens supermöte då den svenska kallblodsstjärnan Hallsta Lotus skulle möta den norska travstjärnan Tekno Odin. Men det blev inte seger för någon av dem – istället var det Faksen J:r  som gick segrande ur loppet på den norska travbanan Jarlsberg.

Men snacket om loppet har inte kommit att handla om prestationer. Istället har norsk travmedia rapporterat om ägaren till Tekno Odin, Elfinn Edvardsen, som krävt pengar av travbanan.

Detta eftersom Jarlsberg använt hästens namn samt bilder på stjärnan i sin marknadsföring. Kretsen kring hästen har varumärkesskyddat deras stjärna och ville därför ha 25 000 kronor för att Tekno Odin använts i reklamkampanjer för att locka folk till travbanan.

Ville skänka pengar

Nu har ägarna dock tagit tillbaka sitt krav efter all uppståndelse.

I tidigare artiklar har ägarna berättat att de varumärkesskyddat Tekno Odin – om man använde hästen i kommersiellt syfte skulle det komma att kosta pengar.

Pengar som de fick in skulle skänkas till välgörande ändamål.

– Oavsett utfallet i den här frågan, och då menar jag om lagen är på vår sida eller inte, har utgångspunkten varit att det här ska vara en positiv grej. Oavsett om vi har rätt till det här kravet avstår vi från kravet på Jarlsberg och vi ska se till att vår formulering om varumärkesskyddet ändras så att det inte påverkar arrangemangen av travlopp, säger Edvardsen till Trav24.no.