Enkel seger för Kolgjinis stjärna

Sonen fick köra topphästen för första gången – seger direkt

TRAV

En joggingtur värd 100 000 kronor.

Styrkefenomenet Opitergium behövde inte förta sig för att ta hem finalen av Eldabutikens Fyraåringsserie på måndagskvällen.

– Det var inga bekymmer, konstaterade Adrian Kolgjini som körde hästen för första gången.

Foto: ALN
Adrian Kolgjini och Opitergium.

Måndagens två årgångsfinaler på Kalmartravet fick olika karaktär.

Bland fyraåringarna stod Lutfi Kolgjinis miljonär Opitergium i särklass på pappret och visade att det stämde väl i praktiken också.

Adrian Kolgjini valde en lugn inledning innan han målmedvetet körde till ledningen. Efter ett inledande varv på 1.15,5 närmast lunkade den maffige italienaren ifrån sina konkurrenter i sin karakteristiskt slöa, men vägvinnande stil och la ndade på1.14,5/2 140 meter autostart.

– Det var inga bekymmer. Första sväng är ett litet orosmoment alltid, men när vi klarat det var det inga problem någonstans. Nu har jag 100 procent med hästen, det kan inte pappa säga i alla fall, sade Kolgjini junior i vinnarcirkeln och avslöjade även att Opitergium nu siktas mot en vinter i Paris.

I Anticimex Treåringsserie blev det en betydligt svettigare väg mot vinnarcirkeln för Mats Rånlunds Natascha Crown. En tuff tryckare gjorde att klockan första varvet på 1.14,5, men trots det fanns krafter att avfärda konkurrenterna över upploppet.

Även här var belöningen 100 000 kronor.

Jackpott på måndag

Favoritsegrar i övriga V65-avdelningar gjorde att det inte blev någon utdelning på fem rätt. Därmed går nästan 1,6 miljoner kronor vidare till kommande måndags V65-tävlingar på Färjestad i form av jackpott

Den stora pengarna denna måndag fanns istället att hämta på V5-spelet i Östersund där tre vinnande system belönades med 106 828 kronor vardera.

Robin Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM