Stjärnan avstängd – blåste positivt

TRAV

Franska stjärnkusken Franck Nivard har blivit avstängd en månad från tävlingsbanan.

Anledningen: han blåste positivt i en alkoholkontroll.

– Dumheter gör folk emellanåt och han gjorde en dumhet här, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist.

Foto: Kanal75
Franck Nivard.

Han är känd som en av Frankrikes bästa kuskar och har även nått stora framgångar i sadeln då han även rider montélopp. Men nu är Franck Nivard avstängd från all tävling i en månad.

Förra veckan blev det kuskändringar på Nivards hästar och det meddelades att stjärnan är avstängd för att ha blåst positivt vid en rutinkontroll.

Enligt flera uppgifter till Trav365 ska Nivard ha haft 1,8 promille i blodet när han blåste.

– Han har fått en månads avstängning och det är ju tråkigt. Men jag mötte honom alldeles nyss i skogen och han var på bra humör ändå, säger Anders Lindqvist, som har sin bas i Frankrike.

– Jag har inget annat val än att acceptera detta straff, säger Franck Nivard, det skriver franska tidningen Paris-Turf.

”Spelar ingen roll”

Nivard hävdade att det var medicinska skäl som låg bakom att han blåste positivt. Men de förklaringarna var inget som det franska travförbundet godtog.

– Han blåste positivt och han säger att det är medicin för högt blodtryck, men det spelar ingen roll. Han blåste för högt och fick en månads avstängning för det, säger Lindqvist.

–  Dumheter gör folk emellanåt och han gjorde en dumhet här, men det är ändå ingen katastrof.

Kör demonhästen

Franck Nivard är förstekusk bakom demonhästen Ready Cash som har två raka segrar i Prix d´Amérique, men han missar inga lopp bakom stjärnhästen i och med att han är avstängd.

– Normalt ska Ready Cash göra comeback den åttonde december, då är han fri från sin dom. Franck kan trots allt se tillbaka på en fin säsong. Han har vunnit 171 lopp fram tills nu, 125 och 46 i monté, så han har inte haft någon dålig säsong, menar Lindqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM