Succé-Jennis storskräll fixar V86-miljoner

Foto: ALN /Kanal 75
Jenni H Åsberg har bra snurr på stallet och tog två segrar under tisdagens tävlingar på Gävletravet. Under onsdagen startar hon en häst på V86; Blue Star Celerity.
TRAV

Tränaren Jenni H Åsberg har toppform på stallet.

Under tisdagen tog hon en dubbel på Gävletravet.

Vid onsdagens V86-tävlingar kan framgångarna fortsätta med hennes Blue Star Celerity.

– Hon ska ha gått framåt med ett lopp i kroppen, säger tränaren.

Gävletränaren Jenni H Åsberg har haft ett bra år på travbanan.

Hittills i år har hon som kusk kört in 1 552 800 kronor – det går att jämföra med fjolårets siffror som slutade på 1 233 250 kronor.

Även som tränare har hon fina framgångar – under tisdagens tävlingar på Gävletravet slog Jenni H Åsberg och hennes hästar till med en dubbelseger.

Först i montéloppet där Jenni fick segerdefilera med Kiss Me Quick och senare under kvällen vann hon  ett sulkylopp med Dream or Not. De två segrarna gav 55 000 kronor in till stallet. Dessutom blev det en tredjeplats med stallets Golden Harm och även en tredjeplats med Fighter Crown som hon körde åt tränaren Maria Aspers.

Ute efter seger på V86

Vid onsdagkvällens V86-tävlingar kan Jenni H Åsberg och en av hennes hästar slå till igen. Jenni har Blue Star Celerity till start i V86-2, ett uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning. Just nu är tvååringen lite betrodd av spelarna då stoet endast är streckad på sex procent.

”Var nöjd med henne”

Den här gången sitter Björn Goop upp i sulkyn.

– Hästen har fått ett lopp nu efter vila. Jag var nöjd med henne då. Tanken är att hon ska ha gått framåt med det loppet i kroppen. Jag blev lite besviken på ­spåret efter­som hon är väldigt kvick den första biten. Kan se ­lite trög ut i loppen men har gått varm hela vägen in. Hoppas hon gör det nu också, säger Jenni H Åsberg i Sportbladets kuskintervjuer.

ARTIKELN HANDLAR OM