Radioprofilen får vänta månader på pengarna: ”Tyvärr”

Foto: kanal75
Här vinner Erik Adielsson och Quid Pro Quo Orsi Mangelli och omkring 800 000 kronor.
TRAV

Ulf Elfving har ett stort och brinnande travintresse och deläger ett flertal hästar.

För drygt en vecka sedan vann Ulfs talang Quid Pro Quo ett storlopp i Italien med 800 000 kronor i förstapris.

Men det kan dröja månader innan radioprofilen får se sina pengar.

Foto: JOHAN KRÜGER
Ulf Elfving.

Stolpe ut.

Så kan man sammanfatta Quid Pro Quos säsong inför storloppet Orsi Mangelli i Italien som avgjorde för knappt en vecka sedan.

Men i det storloppet blev det jackpott för hästen som delägs av bland andra radioprofilen Ulf Elfving och Commander Crowes ägare Calle Wihlborg.

Stjärnkusken Erik Adielsson satt för första gången upp bakom Svante Båths jättetalang och han serverade hästen ett perfekt lopp och storfavoriten, italienska Pascia' Lest, hade inget svar över upploppet.

Segerchecken: 87 400 euro, omkring 800 000 kronor som delägarna får dela på.

”Tyvärr inte lika snabbt”

Men de kan få vänta månader på pengarna. Italienska travsporten är inne i en kris och flera tränare har lämnat landet för att träna sina hästar på annan ort. Svenska hästägare har tidigare haft problem med att få pengarna efter att ha vunnit lopp just i Italien.

– Det finns garantier på att man får sina pengar och det har blivit mycket bättre, säger Jori Turja, som tränat häst i Italien i många år, men nu valt att flytta till Sverige på grund av krisen nere på kontinenten.

Han fortsätter:

– Det går dock inte lika snabbt att få pengarna som i Sverige, tyvärr. Det dröjer kanske några månader, men de behöver inte vara oroliga att de inte ska få några pengar, säger Italien-experten Turja.

Tränaren till Quid Pro Quo, Svante Båth, håller hästen- och storsegern högt.

– Det kändes jäkligt stort, säger han till Trav365.

”Annars hade jag inte åkt...”

Båth är medveten om problemen i italiensk travsport, men hoppas och tror inte att han, eller kretsen runt hästen ska bli drabbade av den dåliga ekonomin.

– Jag både hoppas och tror att vi ska få våra pengar, annars hade jag inte åkt dit och startat. Klaus Koch (storlopps-promotor) har varit till stor hjälp med anmälningar och det praktiska, han har kontakter därnere. Sen så har jag hört att San Siro-banan har varit väldigt bra på att betala ut prispengar tidigare, säger tränare Båth.

Trav365 har sökt Elfving för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM