Stjärnan är ute efter revansch i storloppet

TRAV

I fjol slutade Noras Bean trea i Nationernas pris.

På söndag är topphästen ute efter revansch i miljonloppet.

–  Det bästa scenariot är tredje-fjärde ytter och ett rejält tempo i täten. Då är det ingen som står emot Noras Bean över upploppet, säger tränaren Ulf Stenströmer.

Noras Beans senaste start i Köpenhamn på travbanan Charlottenlund resulterade i seger i loppet N.J.Koster Memorial och 240 000 kronor in på kontot.

På söndag är det dags för nästa utmaning; Nationernas Pris i Milano. Loppet är en del i satsningen mot världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique sista helgen i januari.

”Bixten från Sverige”

Hästen var med i Nationernas pris även i fjol då han var trea och nu är kretsen kring hästen sugna på revansch. Tyvärr har de inte haft tur med spårlottningen – hästen startar från spår tolv.

– Vi startade från bakspår även i fjol och när Stefan väl hittade ut med Noras Bean tror jag de tog 30 meter på Beanie M.M de sista 200 meterna. De italienska tidningarna skrev något om ”blixten från Sverige”, säger Stenströmer.

 ”Då är det ingen som står emot”

Han har dock inte gett upp, utan tror att Noras Bean och kusken Stefan Söderqvist kan vara med och strida där framme.

– Det sämsta scenariot är att de hamnar långt bak i fältet med ett långsamt första varv. Det bästa scenariot är tredje-fjärde ytter och ett rejält tempo i täten. Då är det ingen som står emot Noras Bean över upploppet, säger Ulf Stenströmer.

FAKTA

Här är startlistan till Nationernas Pris

1. Owen C.R.

2. Leben R.L.

3. Olona Ok

4. Nesta Effe

5. Mack Grace

6. Laika Ek

7. Napoleon Bar

8. Marielles

9. Maestrale Spin

10. Newyork Newyork

11. Linda di Casei

12. Noras Bean