Udda laddningen - på Täby Galopp

Foto: kanal75
TRAV

Balticas Yahoo är travhästen som tränas – på Täby Galopp.

Efter lite vila tror tränaren på V75-seger direkt.

– Han brukar gå bra efter uppehåll och som jag kan avläsa honom i träningen så ska formen vara riktigt bra, säger Ingemar Croon.

Solvallahästen Balticas Yahoo blir favorit i den inledande V75-omgången på Halmstad.

Och ska man tro tränaren Ingemar Croon är det befogat.

Efter lite vila och omlagd träning tror Croon på seger direkt för hästen som vunnit knappt hälften av sina starter i livet.

”Riktiga galoppjobb”

Det är inte vilken träning som helst som Ingemar Croon har provat på sin travhäst.

– Efter den senaste starten har han även fått gå riktiga galoppjobb inne på Täby och har svarat mycket bra på detta. Han brukar gå bra efter uppehåll och som jag kan avläsa honom i träningen så ska formen vara riktigt bra, berättar tränaren i ATG:s Nyhetsbrev.

- Tidigare har vi varierat vanliga jobb med både tryckvagn och ridträning, men även med dressyrträning för att bygga upp honom och få honom mer reglerbar. Tidigare kunde han ha lite svårt att hålla ihop travet när han blev trött, men han har blivit starkare i år, fortsätter Croon.

”Fungerat bäst på kort distans”

Distansen 1600 meter tycker tränaren är en fördel och i somras vann hästen i bländande stil, på just den distansen, från utvändigt ledaren.

– Vi tycker ändå att han har fungerat allra bäst över kort distans och därför så väntade vi in just denna start över sprint.

Om banan skulle vara i optimalt skick planerar även kretsen kring hästen att göra vissa balansförändringar.

– Skulle underlaget bli riktigt bra, och det finns ju förutsättningar för det på Halmstad, så siktar vi på att rycka av bakskorna efter värmningen vilket skulle vara en fördel, säger Ingemar Croon i ATG:s Nyhetsbrev.