Stjärnan slutar – tog sista segern

Nu väntar avel

TRAV

Amerikanske supertravaren Chapter Seven rundade av tävlingskarriären med seger natten till söndag svensk tid.

Nu väntar avel för den fyraårige hingsten.

Hugget i sten är det inte men mycket talar för att lördagens framträdande på Balmoral Park i Illinois var Chapter Sevens sista i tävlingssammanhang. Med Tim Tetrick i sulkyn utklassade han motståndet i American National genom en mäktig slutstöt från tredje par invändigt. Nu ska hästen fertilitetstestas på Southwind Farms i New Jersey och om resultaten där är goda kommer han sannolikt bli avelshingst på heltid.

– Alla beslut angående vad som händer i framtiden tas efter att vi fått resultaten av fertilitetstestet, har Mike Klau på Southwind Farms sagt tidigare.

Chapter Seven har dominerat loppen för den äldre eliten i Nordamerika i år och bland annat tangerat det absoluta världsrekordet på milebana - 1.08,5/1 609 meter. Totalt i karriären har han vunnit 20 av 28 lopp och sprungit in cirka 14 miljoner kronor.

Enkelt för Hambovinnaren

Chapter Sevens tränare Linda Toscano har även årets Hambletonianvinnaren Market Share i sin vård och han visade också upp sig på Balmoral Park. Efter att ha körts till ledningen av Tim Tetrick halvvägs in i loppet stegade han undan till säker seger.

Utvandrade svensken Jonas Czernysons treåriga toppsto Maven tog säsongens åttonde seger tillsammans med Yannick Gingras.

Ola Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM