TV4:s julklapp till travfansen

Nu är det klart – det blir V75 Direkt året om från och med 23 december

Foto: Kanal 75
Vinnare V75 Direkt tar paus efter den 3 november. Men efter årsskiftet kan det bli live-sändningar året om.
TRAV

Här är TV4:s julklapp till travspelarna.

Från och med den 23 december blir det V75 Direkt året om i TV4-kanalerna.

– V75 är travets elitserie där travsportens största profiler deltar så satsningen känns helt rätt, säger Johan Edlund, exekutiv producent för travsändningarna.

V75 Direkt har tagit en kortare ”vinterpaus” nu i november. Men under tisdagen blev det klart att TV4-Gruppen utökar satsningen på V75 under 2013. Från och med den 23 december i år kommer V75 Direkt att sändas året om i någon av TV4-Gruppens kanaler.

– V75 Direkt är vårt mest populära travprogram och det känns väldigt bra att kunna erbjuda tittarna direktsända V75-omgångar under hela året. V75 är travets elitserie där travsportens största profiler deltar så satsningen känns helt rätt, säger Johan Edlund, exekutiv producent för travsändningarna i ett pressutskick.

Lunchsändningar försvinner

Vid jul innebär det tre direktsända V75-omgångar; den 23, 26 och 29 december i TV4 Sport.

Samtidigt avslöjar TV4-Gruppen att lunchsändningarna i TV4 Sport på vardagar kommer att försvinna. Under helger kommer man dock att sända Lunchtravet och Lunchgaloppen Direkt.

I tidigare intervjuer har Niclas Andersson, vd på Kanal 75 som producerar flera travsändningar, berättat att de har drabbats av besparingar.

–  Omsättningen på trav minskar i år och vi måste klara oss på mindre pengar nästa år. En viktig uppgift för mig är hur vi ska med mindre pengar kunna göra de satsningar som vi vill genomgöra, sa han då.