Lunchsändningarna försvinner från TV4

TRAV

V75 Direkt året om under 2013.

Men samtidigt slutar man sända Lunchtravet Direkt i TV4.

Dessutom drabbas lunchsändningarna i ATG Live av nedskärningar.

– Det kommer bli en enklare återgivning av loppen och vi tror att det räcker bra i ATG Live, säger Niclas Andersson, vd på Kanal 75.

Foto: Kanal 75
Lunchtravet Direkt försvinner från TV4.

Under tisdagen avslöjade TV4-gruppen nyheten att det blir V75 Direkt året om från och med den 23 december i år.

Den tråkiga nyheten är att man drar ner på lunchsändningarna som visats varje vardag i TV4 Sport.

Niclas Andersson, vd på Kanal75, som producerar trav i TV4 berättar:

– Eftersom spelomsättningen på hästar minskar med sex procent återspeglas de på kostnaderna. ATG måste spara, Kanal 75 måste spara och hela systemet måste spara.

”Det är riskabelt”

Samtidigt finns det en risk att V4-omsättningen kommer drabbas.

– En del frågar om vi kan garantera att inte omsättningen påverkas av det. Vi kan verkligen inte garantera det. Vi tror att det här är en klok åtgärd eftersom det är få tittare på lunchen. Men det är riskabelt. Det är riskabelt att spara på marknadsföring och media. Ibland tycker man att det finns mycket pengar att spara på marknadsföring och media, men det finns även mycket pengar att förlora om det här påverkar omsättningen negativt. Då drabbas prispengar och annat i nästa skede. Jag tycker att vi måste hjälpas åt att hitta lösningar för att jobba smartare och billigare.

Ingen studio eller experter

Även ATG Live drabbas av en hel del nedskärningar nästa år.

– Vi kommer inte bara att stryka TV4-delen. Eftersom vi inte har TV4:s kvalitetskrav kan vi göra enklare tv i ATG Live. Det blir ingen studio, ingen programledare, ingen expert i studion, det blir mindre värmningar, inga provstarter i närbild och loppen kommer visas med en översiktskamera. Det kommer bli en enklare återgivning av loppen och vi tror att det räcker bra i ATG Live.

”Vi måste anpassa oss”

Tidigare har Kanal 75 anlitat bolaget IMG för hjälp med produktionen av ombuds-tv och delar av lunchsändningarna.

– Avtalet går ut och vi kommer inte förnya det. Kanal 75 kommer helt på egen hand att producera lunch- och dagsändningar. Det är är inte att vi är missnöjda med dem, men tyvärr i de här tiderna måste vi vända på varje krona. Jag hoppas att det visar sig vara ett klokt beslut. Det här är inte vad vi vill, men vi måste anpassa oss efter utvecklingen, säger Niclas Andersson.

Ingen hästgala i TV4

Varje år har Kanal 75 dessutom sänt Årets Hästgalan live i TV4 där årets främsta hästar, kuskar och tränare hyllas.

– Vi kommer inte att direktsända Årets Hästgalan i TV4-miljö, det är en grej som ryker. Det får bli en trevlig fest för travbranschen, säger Niclas Andersson.