Miljonkusken på V75 – här avslöjar han bästa chansen

Foto: kanal75
Stefan Söderkvist.
TRAV

Han kvalade in till Uppfödningslöpningen med Poochai, satt dit superskrällen Tjacke Gold på V75 och vann storloppet Nationernas Pris med Noras Bean förra veckan.

Stefan Söderkvist är kusken i toppform – och på lördag kör han fyra hästar på V75.

– Materazzi Bob är min bästa chans, säger han.

Vilken vecka han har haft, Stefan Söderkvist.

Åbyproffset har flera fina insatser och segrar i ryggen och kör i ett härligt flyt för dagen.

– Jag har form, eller hästarna som man har kört har form, då är det lättare, säger han.

I söndags kom höjdpunkten då han svepte hela fältet med Noras Bean i Nationernas Pris, en seger värd 1,2 miljoner kronor.

– Han gick en rejäl repa och var riktigt bra. Det har varit en bra vecka, konstaterar den lågmälde kusken.

”Ledande tränaren...”

Inför Nationernas Pris blev Stefan av med sitt bagage där kördress och all utrustning fanns, något som oroande honom innan start.

– Det blev jobbigt. Jag är noga med att ha grejerna, att det är mina grejer. Man känner sig obekväm när det blir sådant strul. Men det gick ju bra...

Minst sagt.

Har du fått tillbaka din dress?

– Ja, den kom i taxi hem till mig precis när loppet skulle gå Italien. Det plingade på dörren när min fru skulle se loppet.

På lördag är det V75-finaler på Solvalla och 50 miljoner i potten som en ensam vinnare kan ta hem. Formkusken Söderkvist kör fyra hästar på V75. Två av dem kommer från trav-Sveriges kung, Åke Svanstedts, stall.

– Det är naturligtvis bra och kul att köra åt honom, han är den ledande tränaren i landet. Det är positivt, säger Stefan Söderkvist.

”Ska vara bättre nu”

Vad säger du om chanserna, vi börjar med Åkes hästar.

– Pine Alone (V75-7) körde jag senast och då pullade han sig i galopp i sista sväng. Jag körde invändigt och det blev fel. Han är bortlottad nu och det blir svårt att vinna. Han är ju lite entaktad också.

– Covington Ås (V75-1) har jag aldrig kört, men sett. Det är en jättefin och bra häst, men han har haft lite halsbekymmer vad jag förstår så de var inte helt säkra på formen. Men det är oftast så med bra hästar, är de friska så tävlar de bra.

Du vann med Materazzi Bob (V75-2) på Jägersro senast efter en snygg kuskinsats. Kan du vinna med honom igen?

– Ja. Han var inte som bäst senast och enligt Dick (Robertsson, tränaren) ska han vara bättre nu. Han har ett bra läge och räknas. Han kan öppna lite bättre än medel och 2100 meter som det är nu ska inte vara några bekymmer.

Du kör även Fiesta Frecia (V75-5) åt Mimmi Elfstrand. Någon feeling?

– Möter nog lite för bra hästar.

Vem är bästa chansen?

– Materazzi Bob, före Covington Ås, säger Stefan Söderkvist.