Bilverkstaden vann storvinsten på V75

Högby Bil och Mekaniska i Löttorp på Öland spelade in nästan 200 000 kronor på sitt andelsspel.
TRAV

Högby Bil och Mekaniska på Öland är den kombinerade bilverkstaden och kiosken som levererar storvinster till sina kunder.

I helgen spelade de in nästan 200 000 kronor på V75.

– De som har varit med på vårt andelsspel i år ligger på plus, säger andelsmakaren Peter Bruun.

Det var flera spelare runt om i landet som vann en rejäl vinst vid lördagens skrällomgång på Halmstad.

Ingen spelare fick sju rätt vilket innebär att potten flyttas över till lördagens V75-tävlingar på Solvalla då en ensam vinnare kan ta hem 50 miljoner kronor.

En som satte sex rätt på andelssystemet var butiksbiträdet Peter Bruun hos bilverkstaden och kiosken Högby Bil och Mekaniska i Löttorp.

– Vi hade två stycken spel som gick in. En på 112 000 kronor och en på 80 000 kronor. Det känns riktigt bra. Vi sprack med skrällen Tjacke Gold då vi hade spik på 4 Broadway Legs som tyvärr sjönk som en sten. Vi hoppas på sju rätt på lördag – då vi kör ett nytt system, säger han.

”Vi går med vinst”

48 kunder är med och delar på pengarna och varje person kan nu hämta ut 4 000 kronor

– Kunderna är glada så klart, det är inte alltid det blir vinst. I år har vi dock gått med vinst. Det har blivit 100 000 kronor i vinst en gång tidigare och 50 000 kronor vid en annan V75-omgång. Andelarna ligger på plus i år för dem som har varit med hela tiden, säger han.

Spela och laga bilen

Hos ”bilmacken” i Löttorp på Öland kan kunderna både spela på hästar och fixa bilen.

– Det är en bensinstation med kiosk och verkstad. Men vid den här årstiden är det inte så mycket folk på Öland. Men det flesta som är intresserade av trav är här. Det är en ganska liten ort och närmsta ATG-ombudet ligger på Borgholm.

ARTIKELN HANDLAR OM