Talangens revansch – krossade motståndet

Kusken hyllade hästen efter segern i Oaksrevanschen på Solvalla

Foto: LARS JAKOBSSON/Kanal 75
Hans Ivar Wall och Torbjörn Jansson har skördat stora framgångar tillsammans genom åren. På onsdagen tog de hem Oaksrevanschen med My Golden.
TRAV

I Svenskt Travoaks blev hon trea.

I Oaksrevanschen var hon bara bäst.

My Golden krossade motståndet den tunga vägen.

–  Hennes mormor Lady Snärt var en riktig värsting och hon är fantastiskt bra den här också, berömde Torbjörn Jansson.

Treåriga toppämnet My Golden står på Leif Witasps träningslista men hon är uppfödd och ägd av Hans Ivar Wall. Han har tagit fram många fina hästar genom åren och Torbjörn Jansson har ofta fått förtroendet som kusk. Inte minst bakom My Goldens mormor Lady Snärt som under sin fantastiska karriär på 90-talet sprang in över fem miljoner kronor.

- My Golden är ganska olik sin mormor. "Snärtan" var blixtrande snabb. Men den här är också riktigt bra. Det är en fantastisk gång i henne och det känns inte alls att det går så fort som det gör, sa Jansson, som körde My Golden för första gången då ordinarie kusk Kajsa Frick är på semester.

Sättet My Golden vann på var imponerande. Att hon loppet igenom travade utan rygg i andraspår utvändigt om ledande oakstvåan Sophias Blush bekom henne inte och på upploppet kopplade hon enkelt grepp.

– Det var snyggt kört och hästen duger, sa Hans Ivar Wall glatt.

Blågult i Kriterierevanschen

På Friends Arena ett stenkast från Solvalla tvålade de svenska fotbollsherrarna till engelsmännen. Även i Kriterierevanschen för de treåriga hingstarna och valackerna blev det blågul seger. Där drog en överladdad Molle C.D. på i ursinnigt tempo i ledningen. Hästen höll berömvärt men krafterna tröt in på upploppet och han fick nöja sig med femteplatsen. Istället var det Robert Berghs Rafael Blågul som drog det längsta strået tillsammans med Ulf Eriksson. Från tredje par utvändigt spurtade han in på snabba 1.14,8 (2 640 meter, autostart).

– Det är svårt at köra såna här lopp över 2 600 meter i alldeles för högt tempo. Men han kändes fin i ryggar och när jag lyfte ut fick jag svar direkt. Över upploppet kändes det väldigt stabilt även om ”gubben i lådan” (Örjan Kihlström reds.anm.) kom farande sista biten, sa Eriksson.

Kihlström tog fyrling

Det var inte bara My Golden och Rafael Blågul som tog revansch under kvällen. Det gjorde även Stefan Melander-tränade Tidied Accelerator. För en månad sedan fick han stryk av Carlos Lightning och när den senare precis som senast tog hand om ledningen såg historien ut att upprepa sig. Men den här gången var Tidied Accelerator för bra. Örjan Kihlström körde framåt tidigt och från positionen som första häst i andraspår mosade Tidied Accelerator ledaren.

– Han är fantastisk och man kan inte bli annat än imponerad. Det är en tuffing det här, sa Catarina Lundström, sambo och tränarkollega med Stefan Melander.

Stärkt av Tidied Accelerators triumf satte Örjan Kihlström även dit Stefan Melanders Citrin samt Roger Walmanns duo Mellby Amiral och Parodie.

– Det är alltid roligt att köra när man vinner och det flyter på bra i dag, sa Kihlström med ett brett leende.

11 753 för åtta rätt

Ett långlopp över mastiga tre varv ingick i V86-omgången och där var Conny Anderssons Hunch Alo starkast till slut efter att ha serverats ett fint lopp av Jörgen Sjunnesson. Stig H Johanssons Pine Rolls vann den tunga vägen och de som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86-spelet belönades med 11 753 kronor, bara för åtta rätt.

Ola Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM